Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці ДПС взяли участь у міжнародній зустрічі з підготовки та проведення в Україні Глобального опитування у рамках проєкту METS

, опубліковано 07 вересня 2022 о 16:53

У рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Шведсько-українське партнерство для сучасної та ефективної податкової служби – METS» (далі – проєкт METS) з 29 серпня по 4 вересня 2022 року проведено робочі зустрічі з питань підготовки та проведення в Україні Глобального опитування щодо оцінки діяльності ДПС платниками податків.

Учасниками заходів були заступник Голови ДПС з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Наталія Калєніченко, представники Інформаційно-довідкового департаменту, Департаменту податкових сервісів, Департаменту з питань запобігання та виявлення корупції ДПС, експерти Податкової агенції Швеції та дослідницької агенції “InfoSapiens”.

Під час зустрічей основний акцент було зроблено на формуванні спільних поглядів на цілі та шляхи реалізації Компонента 2 «Орієнтація на платника податків» проєкту METS, забезпеченні ефективного та результативного розвитку у сфері надання послуг платникам податків задля отримання високого рівня довіри суспільства, а також узгодженні змісту та плану проведення Глобального опитування платників податків та Поведінкового опитування.

За пропозицією експертів Податкової агенції Швеції проведено робочу зустріч із представниками Міністерства фінансів Польщі та Національної адміністрації доходів Польщі, які презентували власний досвід роботи у напрямі проведення опитувань та використання їх результатів при формуванні стратегії роботи з платниками та вдосконаленні діяльності з обслуговування платників.

Учасники зустрічей обговорили досвід, цінності, стратегію, принципи управління та ставлення до платників податків, які існують у Швеції та в Україні. Увага приділялась також шляхам вдосконалення процесів розвитку електронних послуг, внутрішніх та зовнішніх комунікацій в ДПС.

Також були визначені ключові сфери та учасники Глобального опитування платників податків, механізми здійснення аналізу результатів проведеного опитування, їх використання та вплив на формування стратегії високого рівня довіри до ДПС, та обговорені шляхи подальшої співпраці  ДПС з Податковою агенцією Швеції.