Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформація про результати роботи уповноважених підрозділів з питань запобігання та виявлення корупції ДПС та її територіальних органів за січень – листопад 2022 року

, опубліковано 08 грудня 2022 о 14:45

Упродовж звітного періоду працівниками уповноважених підрозділів з питань запобігання та виявлення корупції ДПС (далі – уповноважених підрозділів ДПС) організовано та проведено 12023  організаційно - роз’яснювальних заходи (розміщення публікацій у засобах масової інформації, мережі Інтернет, вебпорталі та субсайтах вербпорталу ДПС, соціальних мережах, організовано виступи на радіо та телебаченні, лекційні заняття, семінари тощо).

Проведено 10549 заходів з надання методичної та консультаційної допомоги окремим посадовим та службовим особам ДПС і її територіальних органів, у тому числі в заповненні декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Від працівників органів ДПС отримано та розглянуто 2998 повідомлень про можливу наявність в їх службовій діяльності конфлікту інтересів, за результатами розгляду яких вжито відповідних заходів врегулювання.

Уповноваженими підрозділами органів ДПС забезпечено розгляд 1036 звернень, скарг і повідомлень громадян, юридичних та фізичних осіб платників податків щодо можливих порушень працівниками органів ДПС вимог чинного законодавства, у тому числі антикорупційного. Проведено (взято участь у проведенні) 532 перевірочних заходи (перевірки, дисциплінарні провадження, службові розслідування). За результатами заходів, у т.ч. розпочатих наприкінці минулого року, притягнуто до дисциплінарної відповідальності 118 працівників, а також 41 матеріал направлено до спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції або відповідних правоохоронних органів для прийняття рішення щодо складання адміністративних матеріалів, відкриття чи приєднання матеріалів до кримінальних проваджень та ін.   

Виявлено 101 факт недодержання або порушення вимог та обмежень, встановлених Законом України «Про запобігання корупції», правил етичної поведінки посадовими та службовими особами органів ДПС (з врахуванням осіб які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави в органах ДПС), інших вимог законодавства.

До Національного агентства з питань запобігання корупції направлено 14 інформувань за встановленими фактами неподання або несвоєчасного подання електронних декларацій та повідомлень про суттєві зміни у майновому стані  (з врахуванням осіб які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави в органах ДПС).

Спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції та правоохоронними органами за матеріалами, зібраними у т.ч. за участю уповноважених підрозділів ДПС, складено 56 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень в частині порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (ст.172-7 КУпАП) та порушення обмежень пов’язаних з одержанням подарунків (ст.172-5 КУпАП) відносно 13 працівників (у т.ч. колишніх) органів ДПС. Також, за результатами розгляду правоохоронними органами направлених уповноваженими підрозділами ДПС матеріалів розпочато 2 кримінальних провадження.