Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наказ ДПС України від 19.07.2022 № 451 "Про проведення оцінювання корупційних ризиків в діяльності ДПС"

опубліковано 20 липня 2022 о 10:16

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Н А К А З

19.07.2022                                                                                                           № 451

 

 Про проведення оцінювання корупційних ризиків в діяльності ДПС

З метою встановлення ймовірності вчинення корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень працівниками ДПС, встановлення причин, умов та наслідків можливого вчинення таких правопорушень, а також аналізу ефективності наявних заходів контролю, спрямованих на запобігання реалізації корупційних ризиків, відповідно до статті 19 Закону України «Про запобігання корупції» та Методології управління корупційними ризиками, затвердженої наказом Національного агентства з питань запобігання корупції від 28.12.2021  № 830/21, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 17.02.2022 за № 219/37555,

НАКАЗУЮ:

1. Провести оцінювання корупційних ризиків у діяльності Державної податкової служби України у форматі самооцінювання.

2. Керівникам структурних підрозділів ДПС забезпечити надання до Департаменту з питань запобігання та виявлення корупції:

2.1. пропозицій щодо кандидатур для включення до складу робочої групи з оцінювання корупційних ризиків у діяльності Державної податкової служби України.

Термін –  26.07.2022;

2.2. необхідних документів для оцінювання корупційних ризиків у діяльності Державної податкової служби України за його запитами.

3. Департаменту з питань запобігання та виявлення корупції (Томських Сергій) забезпечити:

3.1. організацію роботи з оцінювання корупційних ризиків у діяльності Державної податкової служби України, підготовки заходів щодо їх усунення та внесення Голові ДПС або особі, яка виконує його обов’язки, пропозицій щодо таких заходів та проєкту Антикорупційної програми Державної податкової служби України на 2023 – 2025 роки.

Термін – до 31.12.2022;

3.2.    розміщення на вебпорталі ДПС інформації щодо надання у десятиденний строк представниками зовнішніх заінтересованих сторін (громадськості) кандидатур до складу робочої групи з оцінювання корупційних ризиків у діяльності Державної податкової служби України шляхом направлення відповідних листів на електронну адресу – upzvk@tax.gov.ua.

Термін – три робочі дні з дня оприлюднення цього наказу;

3.3. внесення Голові ДПС або особі, яка виконує його обов’язки, пропозицій  щодо залучення представників зовнішніх заінтересованих сторін (громадськості) для включення до складу робочої групи з оцінювання корупційних ризиків у діяльності Державної податкової служби України.

4. Департаменту організації роботи Служби (Марчук Олег) забезпечити розміщення цього наказу на вебпорталі ДПС.

Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

В. о. Голови                                                                                     Тетяна КІРІЄНКО