Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платник, прикриваючись статусом підприємства громадського об’єднання осіб з інвалідністю, намагався заволодіти десятками мільйонів бюджетних коштів

опубліковано 01 липня 2021 о 10:03

Підприємство, маючи статутний фонд у розмірі одна тисяча гривень, у січні – березні 2021 року задекларувало до відшкодування з бюджету податок на додану вартість у сумі 38 мільйонів гривень.

Підставою для цього стало застосування ним передбаченої законодавством для такої категорії платників пільгової (нульової) ставки оподаткування ПДВ.

Проте аудиторами Запорізької області з’ясовано, що підприємство не здійснювало реальну господарську діяльність з виробництва консервів риби та інших морепродуктів.

Оскільки, як встановлено, у цього підприємства фактично відсутні виробничі активи для виготовлення, транспортування та зберігання цієї продукції, а задекларована кількість нібито працевлаштованих осіб з інвалідністю (близько 80 чоловік) «працювала» лише на папері.

Зазначене й стало обґрунтованою підставою для висновків контролюючого органу про неправомірність застосування цим суб’єктом господарювання пільгової ставки ПДВ та, як наслідок, незаконність декларування бюджетного відшкодування ПДВ.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX