Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники ДПС та EU4PFM визначили напрями реалізації спільних проєктів у 2023 році

, опубліковано 03 лютого 2023 о 15:30

Представники ДПС взяли участь у десятому засіданні Керівного комітету проєкту EU4PFM. Представники EU4PFM, Представництва ЄС в Україні, Європейської Комісії, Міністерства фінансів України, ДПС та Державної митної служби обговорили реалізацію спільних проєктів у 2023 році. 

У минулому році ДПС вдалося досягти значних результатів у реалізації проєктів, які були поновлені з березня минулого року. Державна податкова служба спільно з EU4PFM у період воєнного стану продемонструвала ефективну роботу, завдяки чому велике коло проєктів на сьогодні вже перебувають на завершальному етапі.  

У свою чергу заступник Голови ДПС з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Наталія Калєніченко подякувала експертам EU4PFM за підтримку, яка дала змогу ДПС продовжити розвиток та вдосконалення процесів адміністрування відповідно до європейських стандартів. За її словами, ДПС вдалося налагодити безперебійну роботу служби з перших днів війни, швидко адаптувати ІТ-систему у період воєнного стану, забезпечити роботу організації та її систем і сервісів 

У рамках засідання були визначені основні напрями співпраці у податковій сфері. На сьогодні фокус – на продовження заходів з гармонізації законодавства, впровадженні директив та правил ЄС у роботі ДПС, настанов та стандартів ОЕСР. Також буде продовжено вдосконалення сервісів.  Діджиталізація на  найближчий час стане одним з основних завдань поряд з тими операційними процесами, які виконує ДПС.