Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У ДПС відповіли на запитання щодо особливостей визначення мінімального податкового зобов’язання

, опубліковано 08 лютого 2023 о 09:05

Представники ДПС взяли участь у вебінарі щодо порядку визначення мінімального податкового зобовʼязання для юридичних та фізичних осіб, організованого Всеукраїнською аграрною радою.

Під час заходу було роз’яснено особливості розрахунку МПЗ, порядку формування суми сплачених податків, зборів платежів та витрат на оренду земельних ділянок, які повинні бути враховані при обчисленні МПЗ.

Фахівці ДПС закцентували увагу на тому, що для власників, орендарів та користувачів земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь, першим роком для визначення МПЗ є 2022 рік.

Також поінформували про зміни до форм податкових декларації, які доповнені додатком, що дозволяє відобразити розрахунок МПЗ, та надали практичні рекомендації щодо порядку заповнення  такого додатку.

Представники ДПС під час заходу на прикладах відповіли на поставлені питання, з якими зверталися підприємства, з урахуванням специфіки їх діяльності. Нагадуємо, що для оперативної комунікації з бізнесом в органах ДПС діють  комунікаційні податкові платформи. Отримати розʼяснення також можна за телефонами «гарячих ліній» територіальних органів ДПС та у Контакт-центрі ДПС.