Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 426 мільйонів гривень спрямували прикарпатські платники на підтримку армії

, опубліковано 31 грудня 2021 о 08:20

Прикарпатські платники з початку цього року сплатили 426,7 млн грн військового збору. Цьогорічний внесок на підтримку української армії перевищив минулорічні надходження на 76,4 млн гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Позитивна динаміка надходжень військового збору є наслідком відповідальності прикарпатських платників податків, які нараховують заробітну плату найманим працівникам, утримують та перераховують до бюджету військовий збір. Адже сплата військового збору – запорука сильної української армії та відповідно захищеності державного кордону нашої країни.

Нагадаємо, згідно зі статтею 163 Податкового кодексу України об’єктом оподаткування військового збору є заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати або інші виплати і винагороди, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами. Разом з тим, визначено і низку інших об’єктів, це – орендна плата, виграші в державній або недержавній грошовій лотереї, купівля – продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини тощо.

Ставка складає 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування.

Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.

Відповідальними за нарахування військового збору до бюджету є роботодавці, що нараховують доходи у вигляді заробітної плати та інших доходів на користь платника податків.

Нагадаємо, громадянам, котрі впродовж цього року отримали доходи, з яких не сплачено податки, необхідно задекларувати такі доходи до 1 травня 2022 року.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX