Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Соціальні гарантії: подоляни з початку року сплатили понад 6,6 мільярда гривень єдиного внеску

, опубліковано 23 вересня 2022 о 15:01

Головне управління ДПС у Хмельницькій області повідомляє, що у січні-серпні 2022 року платники краю сплатили 6,7 мільярда гривень єдиного соціального внеску, що на 2 млрд грн більше (42,8%), ніж за аналогічний період 2021 року.

Лише у серпні від свідомих подолян до бюджету надійшов 1 мільярд гривень єдиного соціального внеску, що на півмільярда більше (93,3%) ніж в аналогічному періоді минулого року. 

Законом України від 15 березня 2022 №2120-ІХ внесені зміни до Закону України 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», якими передбачено, що під час воєнного стану фізичні особи - підприємці мають право не сплачувати єдиний внесок за себе, штрафні санкції та пеня за несвоєчасну сплату податків і зборів не застосовуються.

Податківці наголошують, що у разі прийняття підприємцем рішення про несплату єдиного внеску, страховий стаж для призначення пенсії йому нараховуватися не буде.

У зв’язку з чим, платникам краще сплачувати єдиний внесок та погашати заборгованість, щоб забезпечити собі страховий стаж для майбутньої виплати пенсій та забезпечення соціальних гарантій, зокрема, виплати пенсій під час воєнного стану. Податківці висловлюють вдячність тим суб’єктам господарювання, які докладають максимум зусиль для наповнення державної та місцевих скарбниць.