Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час війни запорізький бізнес зареєстрував більше трьох тисяч касових апаратів та програмних РРО

, опубліковано 20 січня 2023 о 16:31

З 24 лютого минулого року запорізькі компанії і підприємці зареєстрували 1118 реєстраторів розрахункових операцій та 2075 програмних РРО. Як зазначив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, у грудні суб'єкти господарювання оформили у податковій службі 263 РРО "в смартфоні" і 151 класичний касовий апарат.

Нагадаємо, у разі відсутності електропостачання або інтернету між реєстратором розрахункових операцій та сервером обробки інформації ДПС, РРО має забезпечувати накопичення контрольно-звітної інформації та автоматичну передачу накопиченої інформації до сервера після відновлення зв'язку. Також відбувається блокування проведення розрахункових операцій у разі неможливості передачі контрольно-звітної інформації до сервера обробки інформації протягом 72 годин. Блокування виконання функцій реєстратора знімається після усунення причини його виникнення.

Тобто блокування РРО відбувається у разі неможливості передачі контрольно-звітної інформації до сервера обробки інформації (відсутності електропостачання, інтернету) не раніше, ніж через 72 години. Водночас після відновлення такої можливості РРО розблоковується та накопичена інформація передається до сервера автоматично.

Більш детально про сучасне покоління реєстраторів розрахункових операцій читайте на вебпорталі податкової служби: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.