Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У січні платники податків Волині сплатили до бюджету 1,2 мільярда гривень

, опубліковано 03 лютого 2023 о 09:19

У січні 2023 року на Волині до бюджетів усіх рівнів сплачено 1 мільярд 189 мільйонів гривень податкових платежів, – інформує Головне управління ДПС у Волинській області. Це на 28,4 відсотка більше, ніж у січні 2022 року. 

«Навіть в умовах воєнного стану традиційно складний із точки зору залучення податкових надходжень перший місяць нового фінансового року на Волині продемонстрував ріст показників сплати податків. Безсумнівно, що плюс 263 мільйони гривень у поточному році до січневих надходжень минулого можна вважати позитивним моментом. Очевидно, що такому росту сприяє відсутність бойових дій на території області. Разом з тим, на стан податкових надходжень визначальний вплив мають високий рівень податкової культури наших платників, якісні адміністрування та супровід представників реального сектору економіки з боку ДПС. Можливість виконувати свої податкові зобов’язання дистанційно та низка пропонованих податковою службою електронних сервісів сприяють швидкій  адаптації бізнесу до обставин воєнного періоду та, відповідно,  сплаті податків», – вважає  в. о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк. 

Посадовець підкреслив, що переважно представники волинського бізнесу – серед надійних партнерів держави та органів місцевої влади в питанні наповнення бюджетів усіх рівнів.  

Зокрема, із загальної суми залучених податкових платежів у січні поточного року в області 476,8 мільйона гривень спрямовано до держбюджету, 712,5 мільйона гривень  податків надійшло до місцевих бюджетів. 

У Головному управлінні ДПС у Волинській області висловлюють щиру вдячність кожному, хто чесно сплачує податки, дбаючи про фінансову безпеку держави та добробут громад  у період протидії загарбнику.