Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тернопільщині податковою знижкою уже скористалися 698 громадян

, опубліковано 23 березня 2023 о 09:05

Задля податкової знижки громадяни Тернопільської області задекларували 15,1 млн грн витрат. При цьому своїм правом на повернення надмірно сплаченого податку вже скористалися 698 громадян. 

Найчастіше підставою для податкової знижки жителів Тернопільського краю є витрати на навчання. Так, понад 80 відсотків декларантів, а це 565 осіб заявили про це, зазначивши, що витратили на здобуття освіти минулого року 9,8 млн гривень. Сплата страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя дала право на повернення податку 124 декларантам, а оплата відсотків за іпотечними кредитами – 6 краянам. Про витрати на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла інформував один громадянин. Ще по одній декларації подано із вказаними витратами у зв’язку з переобладнанням транспортних засобів та витратами на оплату допоміжних репродуктивних технологій та усиновлення дітей. 

За наслідками перерахунків громадянам нараховано до повернення 2,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб. При цьому 230 тис. грн декларанти вже отримали.