Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нове в обліку та реєстрації платників

опубліковано 18 липня 2017 о 11:03

З 20.03.2017 р. набрали чинності зміни, внесені наказом № 1125, якими скасовано або спрощено (удосконалено) окремі документи, що подаються платниками податків до контролюючих органів та видаються контролюючими органами платникам податків. Розглянемо ці зміни детальніше.

 Спрощення процедури обліку

Так, наказом № 1125 внесено зміни до Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом № 1588 (далі — Порядок обліку), та Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженого наказом № 1130 (далі — Положення про реєстрацію платників ПДВ).

Зокрема, платникам надано можливість подати засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за ф. № 20-ОПП, заяви за ф. № 1-ОПП з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку» та заяви про взяття на облік за неосновним місцем обліку за ф. № 17-ОПП.