Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лист ДПС України від 29.01.2013 № 1370/6/15-33-15 щодо оподаткування ПДВ послуг з харчування громадян у закладах охорони здоров’я згідно підпункту 197.1.7 пункту 197.1 статті 197 Податкового кодексу України

опубліковано 04 березня 2013 о 17:24

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ЛИСТ

29.01.2013 № 1370/6/15-33-15

Про надання відповіді

 

Державна податкова служба України розглянула лист <…> щодо оподаткування ПДВ послуг з харчування громадян у закладах охорони здоров’я згідно підпункту 197.1.7 пункту 197.1 статті  197 Податкового кодексу України та повідомляє.

Відповідно до підпункту «г» підпункту 197.1.7 пункту 197.1 статті 197 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI  (далі – Кодекс) постачання послуг з харчування громадян у закладах охорони здоров'я звільняються від оподаткування ПДВ.

Порядок надання послуг з харчування громадян у закладах охорони здоров'я, операції з надання яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 05.09.2012 № 818 (далі  -  Постанова № 818).

Відповідно до Постанови № 818 звільняються від оподаткування податком на додану вартість:

1. послуги з харчування повинні надаватися безпосередньо закладами, охорони здоров'я зокрема на базі їх блоків харчування, або підприємствами громадського харчування, з якими такі заклади уклали договір.

2. послуги з харчування громадян повинні надаватися:

- у закладах охорони здоров'я державної та комунальної форми власності у процесі надання медичної допомоги за рахунок бюджетного фінансування, а також у складі платних послуг, які можуть надаватися в державних та комунальних закладах охорони здоров'я, зазначених у розділі I переліку платних послуг, які можуть надаватися в державних та комунальних закладах охорони здоров'я, вищих медичних навчальних закладах та науково-дослідних установах, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 вересня 1996 р. № 1138);

- у складі послуг з охорони здоров'я у приватних закладах охорони здоров'я.

3. послуги з харчування громадян у закладах охорони здоров'я повинні надаватися у межах затверджених норм харчування в грамах, а громадян, для яких не встановлено таких норм, - у межах визначеної грошової норми витрат на харчування. Послуги з харчування громадян у закладах охорони здоров'я державної та комунальної форми власності за рахунок бюджетних асигнувань надаються в межах коштів, передбачених кошторисами на утримання таких закладів.

Враховуючи зазначене, послуги з харчування громадян, наданих у складі санаторно-курортних послуг на базі Дитячого санаторно-оздоровчого центру <…> (харчування входить до вартості путівки) звільняються від оподаткування ПДВ  лише у межах затверджених норм харчування в грамах або у межах визначеної грошової норми витрат на харчування та за умови, що послуги з харчування надаються закладом охорони здоров’я на базі його блоків харчування, або підприємствами громадського харчування, з якими такий заклад уклав договір.

 

Заступник Голови                                                                             А.П. Ігнатов