Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники ДПС та НДІ фіскальної політики обговорили інституційні засади розкриття та контролю незадекларованих активів

, опубліковано 01 жовтня 2021 о 16:15

Поточні результати виконання науково-технічної роботи  на тему «Формування інституційних засад системи розкриття та контролю незадекларованих активів резидентів – фізичних осіб» обговорили представники ДПС та  Науково-дослідного інституту фіскальної політики під час методологічного семінару.

Учасники розглянули аспекти впровадження механізмів посилення контролю за повнотою оподаткування доходів фізичних осіб, застосування таких методів податкового контролю в інших державах, потенційні ризики та можливості тощо.

За словами заступника директора Департаменту податкового адміністрування – начальника управління адміністрування податку на доходи фізичних осіб та податків самозайнятих осіб ДПС Тетяни Мігас, напрацювання авторського колективу ННТР відповідають технічному завданню та корелюються з позицією ДПС щодо впровадження механізмів посилення контролю за повнотою оподаткування доходів фізичних осіб.

Як відзначають податківці, у разі ухвалення відповідних законодавчих змін податкова служба зможе швидко їх імплементувати. Водночас для ефективної реалізації таких нововведень необхідні виважені підходи, чітко розроблені механізми та процедури. Саме тому напрацювання науковців, їх методологічні рішення, розрахунки та висновки на основі ґрунтовного аналізу досвіду у цій сфері інших країн та поточної ситуації в українському економіко-правовому полі дадуть змогу всебічно відпрацювати усі моменти для побудови якісної української моделі.

Нагадаємо, що сьогодні триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування, у рамках якої громадяни мають змогу задекларувати активи, з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки. Триватиме кампанія до 1 вересня 2022 року.

Декларація подається до Державної податкової служби України безпосередньо платниками через Електронний кабінет.

Детальніше з порядком одноразового (спеціального) добровільного декларування можна ознайомитися тут.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX