Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Результати роботи з питань запобігання та виявлення корупції впродовж січня-грудня 2020 року

опубліковано 26 січня 2021 о 16:22

Упродовж січня – грудня 2020 року уповноваженими підрозділами (уповноваженими особами) з питань запобігання та виявлення корупції органів ДПС організовано та проведено 15909 організаційно-роз’яснювальних заходів (лекційні заняття, семінари, розміщення публікацій у засобах масової інформації, мережі Інтернет, офіційному вебпорталі ДПС та його субсайтах, соціальних мережах).

Проведено 20417 заходів з надання методичної та консультаційної допомоги окремим працівникам і структурним підрозділам органів ДПС, у тому числі в заповненні електронних декларації.

Забезпечено розгляд 820 звернень громадян та юридичних осіб. Проведено (взято участь у проведенні) 782 службових розслідувань (перевірок, дисциплінарних проваджень). За результатами розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 201 працівник та 154 матеріали направлено до спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції та правоохоронних органів для розгляду та прийняття рішення у межах компетенції.

Виявлено 539 фактів недодержання або порушень вимог, встановлених Законом України «Про запобігання корупції».

До Національного агентства з питань запобігання корупції направлено 159 повідомлень про встановлені факти неподання або несвоєчасного подання електронних декларацій.

Відповідно до отриманої інформації, за результатами розгляду матеріалів, зібраних уповноваженими підрозділами (уповноваженими особами) з питань запобігання та виявлення корупції органів ДПС, спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції та правоохоронними органами, складено 152 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, а також розпочато 37 кримінальних проваджень.