Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наказ ДПА України від 03.05.2006 №242 "Про затвердження формату (стандарту) електронного документа звітності платників податків"

опубліковано 21 березня 2012 о 09:53

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
 

НАКАЗ
 

від 03 травня 2006 р. № 242

 

Про затвердження формату (стандарту) електронного документа звітності платників податків

 
З метою подальшого розвитку технології подання платниками податків звітності в електронному вигляді, практичного впровадження Законів України „Про електронні документи та електронний документообіг” і „Про електронний цифровий підпис” та на виконання абзацу 3 пункту 1 статті 2 Указу Президента України від 20.10.2005 №1497 “Про першочергові завдання щодо впровадження новітніх інформаційних технологій”

 

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити формат (стандарт) електронного документа звітності платників податків на основі специфікації eXtensible Markup Language (XML) (додаток 1).

2. Установити, що контроль електронних документів у XML-форматі здійснюється із застосуванням схем контролю XML-документів (XML-Schema). Схеми контролю XML-документів розробляються і поширюються для кожного конкретного документа звітності Державною податковою адміністрацією України або уповноваженою нею організацією.

3. Установити, що розробка електронних форм документів звітності та кодування відповідних полів документів здійснюється у форматі Adobe Portable Document Format (PDF). Електронні форми розробляються для кожного документа окремо.

4. Кодування імен електронних форм звітних документів та періодичності їх подання здійснюється за допомогою довідників звітних документів та звітних періодів відповідно. Кодування областей та державних податкових інспекцій, до яких подається звітність, здійснюється відповідно до довідника державних податкових інспекцій. Структури довідників наведено у додатку 2.

5. Департаменту інформатизації процесів оподаткування ДПА України (Шаров І.Б.) опублікувати структуру електронного документа звітності платників податків на основі специфікації XML та забезпечити доступ розробникам програмного забезпечення до структури XML-документа, відповідних схем контролю XML-документів, електронних форм документів звітності у форматі PDF та довідників звітних документів, звітних періодів і державних податкових інспекцій у форматі XML шляхом розміщення на WEB-сайті ДПА України.

6. Наказ ДПА України від 19.08.2005 № 351 “Про затвердження формату (стандарту) електронного документа звітності платників податків” вважати таким, що втратив чинність.

7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Ревуна В.І.

 

Голова                                                             О.І. Кірєєв