Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наказ Міндоходів від 29.11.13 № 729 "Про затвердження Формату (стандарту) електронного документа звітності суб'єктів господарювання та Опису довідників, що публікуються з Форматом (стандартом) електронного документа звітності суб’єктів господарювання"

опубліковано 13 березня 2014 о 14:53

           МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

   Н А К А З

від 29.11.2013               № 729

Про затвердження Формату (стандарту) електронного документа звітності суб'єктів господарювання та Опису довідників, що публікуються з Форматом (стандартом) електронного документа звітності суб’єктів господарювання

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 06 лютого 2014 року за № 243/25020

З метою виконання розпоряджень Кабінету Міністрів України від 07 серпня 2013 року № 587-р «Про схвалення Концепції створення та функціонування автоматизованої системи «Єдине вікно подання електронної звітності», від      17 жовтня 2013 року  № 809-р «Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції створення та функціонування автоматизованої системи «Єдине вікно подання електронної звітності», практичного впровадження Законів України «Про електронні документи та  електронний документообіг», «Про електронний цифровий підпис» та Податкового кодексу України і уніфікації форматів документів в електронному вигляді для подальшого розвитку технології подання суб'єктами господарювання звітності в електронному вигляді,

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити такі, що додаються:

1) Формат (стандарт) електронного документа звітності суб'єктів господарювання;

2) Опис довідників, що публікуються з Форматом (стандартом) електронного документа звітності суб’єктів господарювання.

2. Установити, що контроль за електронними документами у XML-форматі здійснюється із застосуванням схем контролю XML-документів (XML-Schema). Схеми контролю XML-документів розробляються і поширюються для кожного конкретного документа звітності Міністерством доходів і зборів України.

3. Установити, що розробка електронних форм документів звітності та кодування відповідних полів документів здійснюється у форматі Adobe Portable Document Format (PDF). Електронні форми розробляються для кожного документа окремо.

4. Кодування імен електронних форм звітних документів та періодичності їх подання здійснюється за допомогою довідників звітних документів та звітних періодів відповідно. Кодування областей та територіальних органів, до                  яких подається звітність, здійснюється  відповідно до довідника територіальних органів Міністерства доходів і зборів України.

5. Департаменту розвитку ІТ, електронних сервісів та обліку платників (Теньков О.В.) забезпечити:

1) розміщення на веб-порталі Міністерства доходів і зборів України Формату (стандарту) електронного документа звітності суб’єктів господарювання;

2) доступ розробникам програмного забезпечення до структури XML-документа, відповідних схем контролю XML-документів, електронних форм документів звітності  у форматі PDF та довідників звітних документів, звітних періодів документів і територіальних органів Міністерства доходів і зборів України у форматі XML після набрання чинності цим наказом.

6. Департаменту розвитку ІТ, електронних сервісів та обліку платників (Теньков О.В.), Департаменту координації нормотворчої та методологічної роботи з питань оподаткування (Привалова Н.Є.) подати цей наказ до Міністерства юстиції України на державну реєстрацію.

7. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

8. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Ігнатова А.П.

 

Міністр                                                          О.В. Клименко