Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 122 тисячі адміністративних послуг надали податківці Івано-Франківщини платникам податків

, опубліковано 20 січня 2023 о 16:19

Впродовж січня – грудня 2022 року працівниками обласної податкової служби надано 121866 адміністративних послуг. Про це повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.

На сьогодні суб’єкти господарювання та громадяни можуть отримати майже 80 видів таких послуг. А завдяки розвитку та вдосконаленню електронних сервісів платники мають можливість отримати їх вдома за власним комп’ютером.  

Найбільшим попитом серед платників користувалась послуга з видачі картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. Впродовж року таких послуг було надано 50823, що складає 41,7 відс. загальної кількості. Також 5388 платників податків зверталися до обласної податкової служби для отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих; ще 2870 адміністративних послуг було надано платникам, які звернулися за довідкою про відсутність заборгованості з платежів.

Крім цього, податківці впродовж року зареєстрували 21,9 тисячі СГД платниками єдиного податку та 376 СГД – платниками ПДВ.

Також у 2022 році платники податків отримали від податкової служби такі адмінпослуги як:

- надання витягу з реєстру платника єдиного податку – 14391;

- видача ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями –  4944;

- видача ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами – 3869;

- реєстрація книг обліку розрахункових операцій – 6338;

- реєстрація реєстратора розрахункових операцій – 4026;

- реєстрація розрахункових книжок –1780;

- надання витягу з реєстру платників  податку на додану вартість – 484;

- витяг з реєстру платників  податку на додану вартість – 407;

У податковій службі нагадують, що з переліком усіх адмінпослуг платники можуть ознайомитись на сторінці ГУ ДПС в Івано-Франківській області у розділі «Діяльність» підрозділ «Адмінпослуги».

Для отримання послуг у Центрі обслуговування платників Івано-Франківської ДПІ необхідно попередньо записатись на чергу. Зробити це можна онлайн за посиланням: https://if.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/420495.html.