Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наповнення бюджету у розрізі галузей економіки підприємствами Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з ВПП

, опубліковано 01 лютого 2023 о 08:30

За січень – грудень 2022 року підприємствами, які перебувають на податковому обслуговуванні у Південному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, сплачено до Зведеного бюджету України податків на суму понад 10,4 млрд гривень.

Найбільші надходження забезпечили представники переробної промисловості, транспортної галузі, галузі АПК та торгівлі.

Так, підприємства переробної промисловості за 12 місяців 2022 року сплатили понад 335,8 млн грн до зведеного бюджету, що на 89,6 млн грн більше ніж минулого року.

Підприємства транспортної галузі забезпечили 318,3 млн грн податкових платежів протягом 2022 року.

Також бізнес агропромислового комплексу торік сплатив майже 187,5 млн грн податків та зборів.

Підприємствами оптової та роздрібної торгівлі у січні – грудні 2022 року, попри зменшення обсягів виробництва та реалізації товарів та послуг, було сплачено 182,8 млн грн до скарбниць усіх рівнів, що майже на 122,2 млн грн більше торішніх надходжень.

Разом з тим бізнесом, який перебуває під постійними масованими атаками ворога, але продовжує забезпечувати постачання електроенергії та наповнювати бюджет, протягом 2022 року було забезпечено понад 23,9 млн гривень.

Дякуємо платникам за своєчасно сплачені податки та фінансову підтримку держави!