Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Власники майна Одещини за два місяці поточного року сплатили 717,5 млн грн до бюджетів місцевих громад

, опубліковано 26 березня 2024 о 14:16

Сплата майнових податків за підсумками двох місяців 2024 року платниками регіону становить 717,5 млн гривень. Це на 22,1 відс., або на 129,7 млн грн більше ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС в Одеській області Руслан Хван.

Із цієї суми земельного податку та орендної плати надійшло до місцевих скарбниць громад Одещини 546,9 млн гривень. Переважну частину надходжень отримано від юридичних осіб, які перерахували 492,4 млн грн земельного податку та орендної плати за землі державної та комунальної власності. В свою чергу фізичні особи сплатили 54,5 млн гривень.

Платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплатили до місцевих бюджетів 167,8 млн гривень. З них власники нерухомості – юридичні особи спрямували на розвиток територіальних громад 128,6 млн грн, а громадяни – жителі регіону перерахували 39,2 млн грн. цього платежу.

Сума надходжень транспортного податку за січень – лютий 2024 року складає 2,8 млн гривень.

Нагадаємо, що сплачені платниками майнові податки зараховуються винятково до бюджетів громади, на території якого знаходиться об’єкт оподаткування. Саме тому майнові податки залишаються вагомим джерелом надходжень до бюджетів територіальних громад, а сумлінна їх сплата є запорукою розвитку та добробуту адміністративно-територіальних одиниць.