Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У січні платники Івано-Франківщини сплатили 2,6 мільярда гривень податків та зборів на потреби держави

, опубліковано 03 лютого 2023 о 09:24

За перший місяць року економічно активна Івано-Франківщина сплатила до бюджетів всіх рівнів 1,8 мільярда гривень податкових платежів та 786 мільйонів гривень єдиного соціального внеску. Про це повідомила начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик. 

За її словами, порівняно з січнем минулого року надходження до зведеного бюджету зросли на 350 мільйонів гривень, а ЄСВ – на 315 мільйонів гривень. Це свідчить, що попри війну та економічні труднощі в країні бізнес Прикарпаття продовжує розвиватися та набирати темпи.

Відтак, загальний фонд держбюджету уже в першому місяці року за рахунок сплати податкових зобов’язань поповнився трохи більше як на 1 мільярд гривень. Прогнозовано найбільшу частку з них склали рентні платежі – 635 мільйонів гривень, що більше січня 2022 року на 244 мільйони гривень. Окрім того, до державної скарбниці прикарпатці сплатили 196 мільйонів ПДВ, а третьою за величиною сплати стали ПДФО з військовим збором – 190 мільйонів гривень. Також держбюджет поповнився за рахунок сплати податку на прибуток, екологічного, акцизного податків та інших платежів.

Що ж до місцевих бюджетів області, то з початку року прикарпатці сплатити на їх потреби 804,3 мільйона гривень. Основними бюджетоформуючими податками очікувано стали ПДФО – 550,3 мільйона гривень, єдиний податок –111,3 мільйона гривень та майнові податки – 86,4 мільйона гривень.

Аналіз надходжень до бюджету, на думку начальника обласної податкової служби, насамперед є свідченням високої податкової культури, відповідальності перед державою та патріотизму наших платників податків. Адже сьогодні завдяки їм наші ЗСУ продовжують давати відсіч ворогу, а соціальна інфраструктура – працювати.

«Дякую усім платникам за громадянську позицію та непохитну віру в Україну! Разом до перемоги!» – підкреслила Ірина Столярик.