Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наказ ДПА України від 25.12.01 № 517 "Про затвердження Положення про проведення конкурсу з визначення уповноважених товарних та фондових бірж із продажу майна та цінних паперів (активів), які перебувають у податковій заставі в рахунок погашення податкового боргу"

опубліковано 25 грудня 2001 о 00:00

Додаток 1

до наказу ДПА України від 25.12.2001р. №517 (зі змінами внесеними наказами ДПА України від 09.04.2002 №163, від 18.03.2003 № 124 )

Положення

про проведення конкурсу з визначення

уповноважених товарних та фондових бірж із продажу

майна та цінних паперів (активів), які перебувають у податковій заставі в рахунок погашення податкового боргу

1. Конкурс для визначення товарних та фондових бірж, яким органи державної податкової служби мають право доручати реалізацію майна та цінних паперів (далі – активів), що реалізуються в рахунок погашення податкового боргу (далі – конкурсу), запроваджується з метою забезпечення найкращої цінової пропозиції при визначенні ціни на вищезгадані активи.

2. Засідання конкурсної комісії проводяться в міру надходження заявок до ДПА України (за адресою: м.Київ, Львівська площа,8 к.1409) але не частіше 2-х раз на місяць.

3. Участь у конкурсі мають право брати товарні та фондові біржі, створені відповідно до законів України “Про товарну біржу”, “Про цінні папери і фондову біржу”, та які відповідають наведеним нижче умовам;

3.1. наявність операційної зали плащею не менше 100 кв.м., що підтверджується копією документа про власність або копією угоди про оренду приміщення.

3.2 статутний фонд біржі не може бути меншим ніж сума, еквівалентна 10 тисячам євро, яка перераховується у гривні за курсом Національного банку України, що діяв на день фактичної сплати внесків до статутного фонду (підтверджується балансом підприємства на останню дату та копіями установчих документів).

3.3. наявність у власності відповідних технічних засобів: електронного табло, не менше 5-ти міських телефонних номерів, не менше 5-ти комп’ютерів, факсу, електронно-модемного зв’язку, електронної адреси в мережі Інтернет (підтверджується довідкою юридичної особи або провайдера).

3.4. наявність підготовлених фахівців, у т.ч. не менше двох експертів-оцінювачів зі стажем роботи не менше 1 року та двох експертів-консультантів з питань приватизації та продажу держмайна (підтверджується копіями кваліфікаційних сертифікатів, виданих Фондом державного майна України).

3.5. наявність угоди між товарною біржею та Фондом державного майна на продаж державного майна та угоди на право проведення експертної оцінки держмайна (підтверджується копією угоди та сертифіката, виданих Фондом державного майна України).

3.6. наявність угоди між фондовою біржею та Фондом державного майна на продаж державного майна (підтверджується копією угоди з Фондом державного майна України).

3.7. наявність Договору про інформаційне забезпечення торгів з підприємством “Розрахунковий борговий центр”(м.Київ).

3.8. наявність спеціалістів, що мають досвід роботи з майном, яке перебуває в податковій заставі, не менше 2-х років (підтверджується довідкою юридичної особи).

4. Для участі в конкурсі біржі надсилають заявку у довільній формі та пакет необхідних документів за адресою: м.Київ, Львівська площа,8, к.1409.

5. Після перевірки достовірності поданих документів працівниками підрозділів оперативного забезпечення стягнення податкової заборгованості матеріали будуть допущені до участі у конкурсі на визначення уповноважених бірж.