Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наказ від 22.10.2002 № 504 "Про затвердження форм звітності щодо обігу спирту, алкогольних напоїв та спиртовмкісної продукції"

опубліковано 22 жовтня 2002 о 00:00

Державна податкова адміністрація України

Наказ від 22 жовтня 2002 року № 504

Про затвердження форм звітності щодо обігу спирту, алкогольних напоїв та спиртовмісної продукції

(ВИТЯГ)

На виконання п. 16 постанови Кабінету Міністрів України від 29 серпня 2002 року № 1266 "Про затвердження Порядку здійснення контролю за обігом спирту"

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити та ввести в дію з 1 січня 2003 року наступні форми звітності:

Звіт про обсяги виробництва та реалізації спирту (додаток 1);

Звіт про надходження та використання спирту виробниками спиртовмісної продукції (додаток 2).

<…>

Голова

М.Я. Азаров

Звітність

Додаток 1 до наказу ДПА України від “22” _10_ 2002 р. №_504_

Кому подається __________________________________________________

Форма №1-РС (місячна)

________________________________________________________________

Затверджена наказом ДПА України

Організація –складач звіту_________________________________________

від ___________ № _______

________________________________________________________________

Погоджена з Державним комітетом статистики України

Код ЄДРПОУ __________________________________________________

Місячна -пошта

1) Подається суб’єктами підприємницької діяльності всіх форм власності, які виробляють та реалізують спирт до органу державної податкової служби за місцем реєстрації до 10 числа після звітного місяця

2) Органи державної податкової служби за місцем реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності подають звіт у розрізі підприємств та зведений до регіонального управління ДААК ДПА України до 15 числа після звітного місяця

3) Регіональні управління ДААК ДПА України подають звіт у розрізі підприємств та зведений електронною поштою до ДААК ДПА України до 20 числа після звітного місяця

Форма власності _________________________________________________

Місцезнаходження _______________________________________________

________________________________________________________________

Реєстраційний номер ліцензії ______________________________________

ЗВІТ ПРО ОБСЯГИ ВИРОБНИЦТВА ТА РЕАЛІЗАЦІЇ СПИРТУ

за __________місяць ________р.

1. Рух спирту ( дал)

Виробник спирту

Спирт

Залишки на початок звітного місяця в місцях зберігання

Вироблено

Інші надход

ження

Реалізовано

Інші витрати

Залишки на кінець звітного місяця в місцях зберігання

Примітка

вид

всього

в тому числі на:

код області

назва підприємства

код ЄДРПОУ

код

внутрішній ринок

експорт

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

2. Реалізація спирту

Виробник спирту

Споживач спирту

Відвантажено

Наряд на відпуск спирту

Товарно - транспортна накладна

Мета використання спирту

Примітка

код області

назва підприємства

код ЄДРПОУ

код області

назва підприємства

код ЄДРПОУ

кількість

(дал)

вид спирту

код спирту

номер

дата

номер

дата

вид продукції

код продукції

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

Керівник____________________

“_______"____________200__р.

.

*М.П (прізвище, підпис)

Головний бухгалтер ________________________

________________________________

(прізвище та № телефону виконавця)

(прізвище, підпис)

*Підписом головного бухгалтера та печаткою завіряють бланки звітності тільки суб’єкти підприємницької діяльності.

ПОЯСНЕННЯ

по заповненню звіту про обсяги виробництва та реалізації спирту

Звіт про обсяги виробництва та реалізації спирту подають суб’єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності, які виробляють спирт. Звіт заповнюють в декалітрах безводного спирту, кожен розділ звіту оформюється окремим аркушем. Звіт органи державної податкової служби заповнюють в розрізі підприємств, підсумок - по видам спирту. У розділах 1, 2 графи 1, 2, 3 суб’єкти підприємницької діяльності не заповнюють.

Розділ 1. Рух спирту

1. У графі 1– вказується код області, в якій зареєстровано виробника спирту, згідно з додатком №2 “Коди областей”.

2. У графі 2 – вказується назва виробника спирту.

3. У графі 3 – вказується код ЄДРПОУ виробника спирту.

4. У графах 4, 5 – вказується відповідно вид та код спирту згідно з додатком №1 “Коди продукції”.

5. У графі 6– вказується кількість спирту в місцях зберігання на початок звітного місяця.

6. У графі 7 – вказується кількість спирту виробленого та переданого в місця його зберігання.

7. У графі 8– вказується кількість спирту, отриманого зі сторони до місць його зберігання.

8. У графі 9 – вказується загальна кількість реалізованого спирту.

9. У графі 10 – вказується загальна кількість реалізованого спирту на внутрішній ринок.

10. У графі 11 – вказується загальна кількість реалізованого спирту на експорт.

11. У графі 12 – вказуються втрати спирту при зберіганні, відпуск на лабораторні потреби тощо.

12. У графі 13 – вказується кількість спирту в місцях зберігання на кінець звітного місяця.

Розділ 2. Реалізація спирту

1. У графі 1– вказується код області, в якій зареєстровано виробника спирту, згідно з додатком №2 “Коди областей”.

2. У графі 2 – вказується назва виробника спирту.

3. У графі 3 – вказується код ЄДРПОУ виробника спирту.

4. У графі 4– вказується код області, в якій зареєстровано споживача спирту, згідно з додатком №2 “Коди областей”.

5. У графі 5– вказується назва споживача спирту.

6. У графі 6 – вказується код ЄДРПОУ споживача спирту.

7. У графі 7 – вказується кількість отриманого спирту.

8. У графах 8, 9 – вказується відповідно вид та код відвантаженого спирту згідно з додатком №1 “Коди продукції”.

9. У графах 10, 11 – вказується відповідно номер та дата наряду на відпуск спирту, виданого ДААК ДПА України, згідно з яким було відвантажено спирт.

10. У графах 12, 13 – вказується відповідно номер та дата товарно - транспортної накладної або накладної залізниці.

11. У графах 14, 15 - вказується відповідно вид та код продукції, на виробництво якої отримується спирт, згідно з додатком №1 “Коди продукції”.

Додаток № 1до форм №1-РС, №2-РС

Коди продукції

Коди продукції

Види продукції

Коди продукції

Види продукції

1

Спирт етиловий ректифікований (зерновий, мелясний)

19

Зброджено-спиртовані соки

2

Спирт коньячний

20

Вермути

3

Спирт етиловий виноградний ректифікований

21

Міцні напої з виноградної та плодової сировини

4

Спирт етиловий плодовий ректифікований

22

Слабоалкогольні газовані і негазовані напої плодові та виноградні

5

Спирт-сирець виноградний

23

Вина газовані

6

Спирт-сирець плодовий

24

Шампанське та ігристі вина

7

Спирт етиловий технічний (ТУ У 18.510-99)

25

Коньяк

8

Спирт етиловий денатурований (ТУ У 18.511-99)

26

Есенції харчові

9

Фракція головна етилового спирту

27

Ветеринарні засоби

10

Горілка та горілка особлива

28

Лікарські засоби

11

Лікеро-горілчані вироби

29

Потреби закладів охорони здоров`я

12

в тому числі слабоградусні напої

30

Парфумерні вироби

13

Напівфабрикати спиртовані (спиртовані морси, соки, настої)

31

Вибухові речовини

14

Виноматеріали виноградні

32

Побутова хімія (розчинники, лако-фарбові вироби, скломиючі рідини та інше)

15

Виноматеріали плодово-ягідні

33

Спирт етиловий ректифікований денатурований для парфумерно-косметичної продукції (ТУ У 18.552-2000)

16

Вина виноградні

34

Спирт плодовий

17

Вина плодово-ягідні

35

Інше (не зазначене у даному переліку, у графу примітка внести мету використання)

18

Винні напої виноградні та плодово-ягідні

Додаток № 2до форм №1-РС, №2-РС

Коди областей

Коди областей

Назви областей (реґіонів)

Коди областей

Назви областей (реґіонів)

1

Автономна Республіка Крим

14

Миколаївська обл.

2

Вінницька обл.

15

Одеська обл.

3

Волинська обл.

16

Полтавська обл.

4

Дніпропетровська обл.

17

Рівненська обл.

5

Донецька обл.

18

Сумська обл.

6

Житомирська обл.

19

Тернопільська обл.

7

Закарпатська обл.

20

Харківська обл.

8

Запорізька обл.

21

Херсонська обл.

9

Івано-Франківська обл.

22

Хмельницька обл.

10

Київська обл.

23

Черкаська обл.

11

Кіровоградська обл.

24

Чернівецька обл.

12

Луганська обл.

25

Чернігівська обл.

13

Львівська обл.

26

м. Київ

27

м. Севастополь

Звітність

Додаток 2 до наказу ДПА України від “ 22 ”___10___ 2002 р. №_504_

Форма №2-РС (місячна)

Кому подається_______________________________________________

Затверджена наказом ДПА України від ___________ № _______

____________________________________________________________

Погоджена з Державним комітетом статистики України

Місячна -пошта

1) Подається суб’єктами підприємницької діяльності всіх форм власності, які виробляють та реалізують алкогольні напої, виноматеріали та іншу спиртовмісну продукцію, до органу державної податкової служби за місцем реєстрації до 10 числа після звітного місяця.

2) Органи державної податкової служби за місцем реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності подають звіт у розрізі підприємств та зведений до регіонального управління ДААК ДПА України до 15 числа після звітного місяця.

3) Регіональне управління ДААК ДПА України подають звіт у розрізі підприємств та зведений електронною поштою до ДААК ДПА України до 20 числа після звітного місяця.

Організація –складач звіту _____________________________________

____________________________________________________________

Код ЄДРПОУ _______________________________________________

Форма власності _____________________________________________

Місцезнаходження____________________________________________

____________________________________________________________

Реєстраційний номер ліцензії___________________________________

ЗВІТ ПРО НАДХОДЖЕННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ СПИРТУ ВИРОБНИКАМИ СПИРТОВМІСНОЇ ПРОДУКЦІЇ

за __________місяць ________р.

1. Рух спирту в місцях його зберігання

( дал)

Виробник

Код

спирту

Залишки на початок звітного місяця в місцях зберігання

Отримано спирту

Інші надходження

Спирт, переданий із спиртосховища на виробництво

Інші витрати

Залишки на кінець звітного місяця в місцях зберігання

Примітка

код

області

назва

підприємства

Код

ЄДРПОУ

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

2. Надходження спирту

Виробник

Постачальник

Отримано спирту

Наряд на відпуск спирту

Товарно - транспортна накладна

Мета використання спирту

Примітка

код області

назва

підприємства

код ЄДРПОУ

код області

назва

підприємства

код ЄДРПОУ

кількість

(дал)

вид спирту

код спирту

номер

дата

номер

дата

вид

продукції

код продукції

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

3. Виробництво та реалізація алкогольних напоїв, виноматеріалів та іншої спиртовмісної продукції

Виробник

Продукція

Одиниці виміру

Залишки на початок звітного місяця

в місцях зберігання

Вироблено

Інші

надход

ження

Реалізовано

Інші витрати

Залишки на кінець звітного місяця в місцях зберігання

код області

назва

підприємства

код ЄДРПОУ

всього

в тому числі на:

вид

код

внутрішній ринок

експорт

об’єм

кількість пляшок, тис.шт.

місткість пляшок,

л

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

Керівник _____________________________

“_______"____________200__р.

________________________________

(прізвище та № телефону виконавця)

*М.П.

*Головний бухгалтер

(прізвище, підпис)

____________________________________

(прізвище, підпис)

*Підписом головного бухгалтера та печаткою завіряють бланки звітності тільки суб’єкти підприємницької діяльності.

ПОЯСНЕННЯ

по заповненню звіту про надходження та використання спирту виробниками спиртовмісної продукції

Звіт про надходження та використання спирту подають суб’єкти підприємницької діяльності, незалежно від форм власності, які виробляють алкогольні напої, виноматеріали та іншу спиртовмісну продукцію. Кожен розділ звіту оформюється окремим аркушем. Органи державної податкової служби заповнюють звіт в розрізі підприємств, підсумок - по видам продукції.

У розділах 1, 2, 3 графи 1, 2, 3 суб’єкти підприємницької діяльності не заповнюють.

Розділ 1. Рух спирту в місцях його зберігання

Всі дані до таблиці вносяться в декалітрах безводного спирту.

1. У графі 1– вказується код області, в якій зареєстровано виробника спиртовмісної продукції, згідно з додатком №2 “Коди областей”.

2. У графі2 – вказується назва виробника спиртовмісної продукції.

3. У графі 3 – вказується код ЄДРПОУ виробника спиртовмісної продукції.

4. У графі 4 – вказується код спирту, згідно з додатком № 1 “Коди продукції”.

5. У графі 5 – вказується кількість спирту в місцях зберігання на початок звітного

місяця.

6. У графі 6– вказується кількість спирту, отриманого від постачальника на

підприємство в місця його зберігання.

7. У графі 7 – вказується кількість спирту отриманого з інших джерел.

8. У графі 8 – вказується кількість спирту, яку з місця його зберігання передано на

виробництво.

9. У графі 9 – вказуються втрати спирту при зберіганні, відпуск на лабораторні потреби

тощо.

10. У графі 10 – вказується кількість спирту в місцях зберігання на кінець звітного місяця.

Розділ 2. Надходження спирту

1. У графі 1– вказується код області, в якій зареєстровано виробника спиртовмісної продукції, згідно з додатком № 2 “Коди областей”.

2. У графі 2 – вказується назва виробника спиртовмісної продукції.

3. У графі 3 – вказується код ЄДРПОУ виробника спиртовмісної продукції.

4. У графі 4- вказується код області, згідно з додатком №2 “Коди областей”, в якій зареєстровано постачальника спирту.

5. У графі 5 – вказується назва постачальника спирту.

6. У графі 6 – вказується код ЄДРПОУ постачальника спирту.

7. У графі 7– вказується кількість отриманого спирту, одиниці виміру - дал безводного спирту.

8. У графах 8, 9– вказується відповідно вид та код отриманого спирту, згідно з додатком №1 “Коди продукції”.

9. У графах 10, 11 – вказується відповідно номер та дата наряду, виданого ДААК ДПА України, згідно з яким було відвантажено спирт.

10. У графах 12,13 – вказується відповідно номер та дата товарно-транспортної накладної або накладної залізниці.

11. У графах 14, 15 – вказується відповідно вид та код продукції, на виробництво якої отримується спирт, згідно з додатком №1 “Коди продукції”.

Розділ 3. Виробництво та реалізація алкогольних напоїв, виноматеріалів та іншої спиртовмісної продукції

Тільки виробники алкогольних напоїв заповнюють графи 9, 10.

У звіт по лікеро-горілчаних виробах вносять і слабоградусні напої, які виділяються окремим рядком.

1. У графі 1– вказується код області, в якій зареєстровано виробника спиртовмісної продукції, згідно з додатком №2 “Коди областей”.

2. У графі 2 – вказується назва виробника спиртовмісної продукції.

3. У графі 3 – вказується код ЄДРПОУ виробника спиртовмісної продукції.

4. У графі 4, 5 – вказується відповідно вид та код продукції, згідно з додатком №1 “Коди продукції”.

5. У графі 6 – вказуються одиниці виміру, в яких складається звіт, а саме:

горілка та лікеро-горілчані вироби - дал,

горілка та лікеро-горілчані вироби – дал б.с.,

вино та виноматеріали – дал,

лікарські засоби, потреби закладів охорони здоров’я – дал,

ветеринарні засоби – дал,

парфумерно-косметичні вироби – тис. шт.,

побутова хімія – тонн,

оцет, есенції харчові –дал,

не зазначені види спиртовмісної продукції – згідно з номенклатурою продукції промисловості.

6. У графі 7 – вказується кількість алкогольних напоїв, виноматеріалів та іншої спиртовмісної продукції в місцях зберігання (склад готової продукції) на початок звітного місяця.

7. У графі 8 – вказується кількість готової продукції, яка передана з виробництва до місця її зберігання (склад готової продукції).

8. У графі 9 - вказується кількість готової продукції, яка поступила в місце зберігання (склад готової продукції) не з виробництва (торговельної мережі тощо).

9. У графі 10 – вказується загальна кількість реалізованої продукції.

10. У графі 11 - вказується об’єм продукції, яка реалізована на внутрішній ринок, в одиницях виміру, в яких складається звіт.

11. У графах 12 та 13 – вказується реалізована продукція (у графі 12 –кількість пляшок тис. шт., у графі 13 місткість зазначених пляшок) тільки горілки, лікеро-горілчаних виробів, без врахування слабоалкогольних напоїв, вин, вермутів, тобто продукція, яка оклеюється марками акцизного збору.

12. У графі 14 – вказується кількість продукції, яка реалізується на експорт.

13. У графі 15 – вказуються втрати при зберіганні, відпуск продукції на лабораторні потреби тощо.

14. У графі 16 – вказується кількість алкогольних напоїв, виноматеріалів та іншої спиртовмісної продукції в місцях зберігання ( склад готової продукції) на кінець звітного місяця.