Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наказ ДПА України від від 26.10.05 №477 "Про внесення Змін та доповнень до наказу ДПА України від 12.03.2004 N 134"

опубліковано 26 жовтня 2005 о 00:00

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ

НАКАЗ

від 26 жовтня 2005 року N 477

Про внесення Змін та доповнень до наказу ДПА України від 12.03.2004 N 134

У зв'язку із прийняттям наказу Державної податкової адміністрації України від 08.08.2005 N 317 "Про зміни та доповнення до Інструкції про порядок обліку платників податків", зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 19.08.2005 за N 912/11192, та запровадженням процедури постановки на облік платників податків в органах державної податкової служби за принципом "єдиного вікна", наказую:

1. Затвердити Зміни та доповнення до податкового роз'яснення щодо застосування норм статті 49 Закону України "Про Державний бюджет України на 2005 рік", затвердженого наказом Державної податкової адміністрації України від 12.03.2004 N 134, із змінами та доповненнями (додаток).

2. Адміністративно-господарському департаменту (Рахуба А. М.) у десятиденний термін забезпечити тиражування та надсилання цього наказу до державних податкових адміністрацій в Автономній Республіці Крим, областях, м. Києві та Севастополі.

3. Департаменту масово-роз'яснювальної роботи (Косарчук В. П.) довести цей наказ до відома платників податків у десятиденний термін.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови ДПА України Ревуна В. І.

Голова

О. І. Кірєєв


Додаток
до наказу Державної податкової адміністрації України
від 26 жовтня 2005 р. N 477


Зміни та доповнення до податкового роз'яснення щодо застосування норм статті 49 Закону України "Про Державний бюджет України на 2005 рік"

1. Абзаці п'ятнадцятий - двадцять третій викласти у такій редакції:

"Процедури зняття з обліку/взяття на облік платника податків розпочинаються та проводяться органами державної податкової служби при надходженні хоча б одного з таких документів:

до органу державної податкової служби за попереднім місцезнаходженням (місцем проживання) платника податків або заяви платника податків за ф. N 9-ОПП разом із копією свідоцтва про державну реєстрацію (витягу з Єдиного державного реєстру - для відокремлених підрозділів), або відомостей від державного реєстратора про внесення змін до відомостей про місцезнаходження (місце проживання) платника податків;

до органу державної податкової служби за новим місцезнаходженням (місцем проживання) платника податків або заяви платника податків про взяття на облік (за ф. N 1-ОПП або за ф. N 5-ОПП) із позначкою "Перереєстрація" разом із копією свідоцтва про державну реєстрацію (витягу з Єдиного державного реєстру - для відокремлених підрозділів), або відомостей від державного реєстратора про внесення змін до відомостей про місцезнаходження (місце проживання) платника податків.

Орган державної податкової служби за новим місцезнаходженням (місцем проживання) платника податків у порядку, визначеному підпунктом 8.8.3 пункту 8.8 Інструкції, надсилає у двох примірниках повідомлення про зняття з обліку платника податків у зв'язку зі зміною місцезнаходження (місця проживання) за ф. N 11-ОПП до органу державної податкової служби за попереднім місцезнаходженням.

Згідно з підпунктом 8.8.4 пункту 8.8 Інструкції після надходження повідомлення про зняття з обліку платника податків у зв'язку зі зміною місцезнаходження (місця проживання) за ф. N 11-ОПП або надходження відомостей від державного реєстратора про зміну місцезнаходження (місця проживання) платника податків, чи подання платником податків заяви про зняття з обліку у зв'язку зі зміною місцезнаходження (місця проживання) за ф. N 9-ОПП орган державної податкової служби за попереднім місцезнаходженням:".

2. У абзаці двадцять четвертому слова та розділовий знак "третьому - п'ятому" замінити на слова "другому - четвертому".

3. Абзац двадцять сьомий викласти в такій редакції:

"Орган державної податкової служби за попереднім місцезнаходженням має самостійно оформити у двох примірниках повідомлення за ф. N 11-ОПП, якщо до зняття платника податків з обліку від органу державної податкової служби за новим місцезнаходженням не надійшло таке повідомлення.

Процедури передачі карток особових рахунків та податкових зобов'язань платника податків при знятті з обліку в одному органі державної податкової служби і взятті на облік в іншому визначені розділом 10 Інструкції про порядок ведення органами державної податкової служби оперативного обліку платежів до бюджету, контроль за справлянням яких здійснюється органами державної податкової служби України, затвердженої наказом Державної податкової адміністрації України від 18 липня 2005 року N 276, та зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 2 серпня 2005 року за N 843/11123".

4. У абзаці тридцять третьому слова: "На підставі заяви за ф. N 1-ОПП (ф. N 5-ОПП для фізичних осіб) та" замінити на слова: "Після надходження".

5. У абзаці тридцять шостому вилучити слова: "подав заяву про зняття з обліку та".

Начальник Управління реєстрації
та обліку платників податків


Н. Г. Калєніченко


З інформаційних ресурсів Інтернету.