Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Постанова КМ України від 14.12.95 № 1002 "Про порядок відшкодування збитків державного бюджету, що виникли внаслідок настання гарантійних випадків за іноземними кредитами, одержаними юридичними особами України під гарантії Уряду України"

опубліковано 14 грудня 1995 о 00:00

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА від 14 грудня 1995 р. № 1002 м. Київ

Про порядок відшкодування збитків державного бюджету, що виникли внаслідок настання гарантійних випадків за іноземними кредитами, одержаними юридичними особами України під гарантії Уряду України

Із змінами, внесеними

постановою Кабінету Міністрів України

від 25 серпня 1998 року № 1336

З метою забезпечення виконання статті 34 Закону України "Про Державний бюджет України на 1995 рік" Кабінет Міністрів України ПОСТАНОВЛЯЄ:

1. Установити, що у разі здійснення гарантом платежів для покриття заборгованості юридичних осіб України за іноземними кредитами, одержаними під гарантії Уряду України, відповідальність позичальників перед державним бюджетом виникає в межах витрат державного бюджету на виконання їх зобов'язань, визначених умовами кредитної угоди між банком - агентом Уряду України і позичальником, з моменту здійснення гарантом зазначених платежів.

Банк - агент Уряду України за п'ять днів до здійснення планового платежу з обслуговування іноземного кредиту інформує Міністерство фінансів щодо сум коштів, потрібних для погашення заборгованості у разі порушення позичальником розкладу платежів, визначених кредитною угодою.

2. Органам державної податкової служби у разі невідшкодування у місячний термін позичальником іноземного кредиту, одержаного під гарантії Уряду України, витрат державного бюджету, що виникли у зв'язку з покриттям гарантом заборгованості за цим кредитом, забезпечити за поданням відповідних фінансових органів за місцем знаходження позичальника стягнення з нього у безспірному порядку повної суми нездійснених у строк платежів з урахуванням пені.

(пункт 2 із змінами, внесеними згідно з

постановою Кабінету Міністрів України від 25.08.98 р. № 1336)

3. Міністерству фінансів:

здійснювати контроль за виконанням пункту 2 цієї постанови;

установити порядок зарахування до державного бюджету сум, стягнутих у безспірному порядку з юридичних осіб України - позичальників для погашення заборгованості за іноземними кредитами, одержаними під гарантії Уряду України;

доручати за погодженням з Кабінетом Міністрів України місцевим фінансовим органам звертатися до арбітражних судів із заявами про порушення справ про банкрутство юридичних осіб України - позичальників іноземних кредитів, одержаних під гарантії Уряду України, у разі неможливості виконання ними зобов'язань, передбачених умовами кредитних угод, та стягнення у безспірному порядку заборгованості за цими кредитами.

4. Міністерству фінансів та банку - агенту Уряду України щомісячно інформувати Кабінет Міністрів України про суми витрат державного бюджету, що виникли внаслідок здійснення платежів за гарантійними зобов'язаннями Уряду України, а також про застосовані до боржників санкції і суми, відшкодовані державному бюджету для погашення заборгованості позичальників.

Прем'єр-міністр України

Є. МАРЧУК

Міністр

Кабінету Міністрів України

В. ПУСТОВОЙТЕНКО