Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Постанова КМ України від 17.11.98 № 1818 "Про проведення заліку взаємної заборгованості"

опубліковано 17 листопада 1998 о 00:00

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА від 17 листопада 1998 р. № 1818 м. Київ

Про проведення заліку взаємної заборгованості

У зв'язку з тим, що під час виконання постанови Кабінету Міністрів України від 28 квітня 1998 р. № 582 "Про проведення заліку взаємної заборгованості установ та організацій, що фінансуються з державного бюджету, і підприємств енергетики, газової промисловості, комунального господарства за спожиті електричну, теплову енергію, природний газ, послуги з водопостачання та водовідведення" виникають додаткові поточні платежі до бюджету з податку на додану вартість, Кабінет Міністрів України ПОСТАНОВЛЯЄ:

1. Дозволити Міністерству фінансів провести заліки взаємної заборгованості за додатковими поточними платежами до бюджету з податку на додану вартість, які виникають під час проведення взаємозаліків щодо зменшення заборгованості минулих років за енергоносії, як визначено постановою Кабінету Міністрів України від 28 квітня 1998 р. № 582, у межах коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансування установ та організацій на зазначені цілі у 1998 році.

2. Дозволити міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, установам та організаціям, що фінансуються з державного бюджету, перерозподіляти у разі потреби кошти, передбачені в кошторисах у межах загальних бюджетних призначень на оплату енергоносіїв та житлово-комунальних послуг.

3. Заліки взаємної заборгованості провести з урахуванням Тимчасових методичних вказівок, затверджених наказом Міністерства фінансів України і Національного банку України від 23 вересня 1996 р. № 200/84, із змінами та доповненнями, внесеними наказом Міністерства фінансів України від 20 листопада 1996 р. № 245, без обмеження дати виникнення недоїмки.

4. У разі відсутності недоїмки до протоколів взаємозаліків замість довідок про недоїмку додаються декларації з податку на додану вартість, засвідчені відповідними органами державної податкової служби.

5. Контроль за виконанням цієї постанови покласти на Міністра фінансів України Мітюкова І.О.

Прем’єр-міністр України

В. ПУСТОВОЙТЕНКО