Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Постанова КМ України від 16.12.2004 № 1689 "Про забезпечення транспортування спирту етилового, коньячного і плодового у супроводженні представників органів державної податкової служби"

опубліковано 16 грудня 2004 о 00:00

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА від 16 грудня 2004 р. № 1689 м. Київ

Про забезпечення транспортування спирту етилового, коньячного і плодового у супроводженні представників органів державної податкової служби

З метою забезпечення контролю за обігом спирту етилового, коньячного і плодового, запобігання незаконному його переміщенню по території України Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Державній податковій адміністрації забезпечити супроводження транспортування спирту етилового, коньячного і плодового (далі - спирт) по території України з моменту відвантаження його із спиртозаводу до місця призначення (у разі експорту - до пункту пропуску через державний кордон) посадовими особами органів державної податкової служби за місцезнаходженням підприємств - виробників спирту (їх відокремлених підрозділів).

Під час супроводження транспортування спирту посадові особи органів державної податкової служби в межах своїх повноважень:

проводять перевірку вантажу та супровідних документів. У разі виявлення порушень в установленому порядку складається акт, який передається до відповідного органу державної податкової служби для прийняття рішення згідно із законодавством;

здійснюють самостійно або у взаємодії з правоохоронними органами заходи щодо виявлення, припинення та запобігання правопорушенням, пов'язаним з незаконним транспортуванням спирту.

На залізничному транспорті опломбування цистерн із спиртом здійснюється відправником у присутності посадової особи органу державної податкової служби.

2. Відповідно до підпункту 3 пункту 9 Порядку обліку, зберігання, оцінки конфіскованого та іншого майна, що переходить у власність держави, і розпорядження ним, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня 1998 р. N 1340 (Офіційний вісник України, 1998 р., N 34, ст. 1280; 1999 р., N 21, ст. 951; 2000 р., N 4, ст. 117; 2001 р., N 52, ст. 2345; 2002 р., N 18, ст. 941; 2003 р., N 29, ст. 1476; із змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 18 січня 2000 р. N 73), та з метою забезпечення транспортування спирту у супроводженні представників органів державної податкової служби прийняти пропозицію Державної податкової адміністрації щодо передачі на безоплатній основі органам державної податкової служби транспортних засобів у задовільному технічному стані у кількості 160 одиниць, вилучених ними та конфіскованих за рішеннями судів, а також виявлених як безхазяйне майно.

Міністерству внутрішніх справ забезпечити реєстрацію транспортних засобів в установленому порядку.

3. Державній податковій адміністрації разом з Міністерством внутрішніх справ, Міністерством транспорту та зв'язку і Державною митною службою з метою недопущення дублювання функцій зазначених органів затвердити інструкцію про визначення форм та методів їх взаємодії під час супроводження транспортування спирту, порядок здійснення контролю за переміщенням спирту по території України.

Виконуючий обов'язки
Прем'єр-міністра України

М. Азаров