Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Постанова ВР України 24.12.98 № 363-XIV "Про застосування нормативно-правових актів з питань оподаткування в Україні"

опубліковано 24 грудня 1998 о 00:00

ПОСТАНОВА

Верховної Ради України

Про застосування нормативно-правових актів з питань оподаткування в Україні

У зв'язку з прийняттям та набранням чинності Законом України "Про порядок встановлення ставок податків і зборів (обов'язкових платежів), інших елементів податкових баз, а також пільг щодо оподаткування" Верховна Рада України постановляє:

1. Будь-які нормативно-правові акти, що не мають сили закону і видані з порушенням вимог Закону України "Про порядок встановлення ставок податків і зборів (обов'язкових платежів), інших елементів податкових баз, а також пільг щодо оподаткування", якими збільшувалися ставки податків і зборів (обов'язкових платежів) або змінювалися об'єкти оподаткування, інші елементи податкових баз та пільги з оподаткування, а також ті, якими встановлювалися податки і збори (обов'язкові платежі), що не були визначені Законом України "Про систему оподаткування", не застосовуються у частині, що суперечить Закону України "Про порядок встановлення ставок податків і зборів (обов'язкових платежів), інших елементів податкових баз, а також пільг щодо оподаткування" з моменту їх видання, та не підлягають виконанню платниками податків і зборів (обов'язкових платежів).

2. У зв'язку з набранням чинності Законом України "Про порядок встановлення ставок податків і зборів (обов'язкових платежів), інших елементів податкових баз, а також пільг щодо оподаткування" вважати, що будь-які питання оподаткування є економічними питаннями, повністю врегульованими законами України.

Справляння зборів за спеціальне використання природних ресурсів, за забруднення навколишнього природного середовища і за геологорозвідувальні роботи, виконані за рахунок державного бюджету, здійснюється в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України відповідно до законів України.

3. Кабінету Міністрів України у десятиденний термін привести свої нормативно-правові акти у відповідність з Законом України "Про порядок встановлення ставок податків і зборів (обов'язкових платежів), інших елементів податкових баз, а також пільг щодо оподаткування".

4. Рекомендувати Президенту України у десятиденний термін скасувати видані ним акти, що не відповідають Закону України "Про порядок встановлення ставок податків і зборів (обов'язкових платежів), інших елементів податкових баз, а також пільг щодо оподаткування".

5. Звернути увагу Генерального прокурора України на необхідність посилення нагляду за додержанням і застосуванням Закону України "Про порядок встановлення ставок податків і зборів (обов'язкових платежів), інших елементів податкових баз, а також пільг щодо оподаткування" органами державної влади та їх посадовими особами.

Голова Верховної Ради

України

О. ТКАЧЕНКО

м. Київ

24 грудня 1998 року

№ 363-XIV