Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Розпорядження КМУ від 15.05.2003 № 279-р "Про додаткові заходи щодо розв'язання проблем реабілітації інвалідів по слуху і зору та забезпечення їх соціального захисту"

опубліковано 15 травня 2003 о 00:00

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 15 травня 2003 р. N 279-р м. Київ

Про додаткові заходи щодо розв'язання проблем реабілітації інвалідів по слуху і зору та забезпечення їх соціального захисту

1. МОЗ розробити до 1 вересня 2003 р. заходи щодо профілактики захворювань органів слуху і зору, а також щодо забезпечення інвалідів по слуху і зору сучасними сурдотехнічними та тифлотехнічними протезами і засобами спілкування та організувати їх здійснення.

2. МОН розробити до 1 жовтня 2003 р. програму навчання інвалідів по слуху і зору у вищих навчальних закладах I - IV рівня акредитації та забезпечити її виконання.

3. Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям вжити заходів до погашення кредиторської заборгованості підприємствам УТОГу і УТОСу.

4. Державній податковій адміністрації забезпечити до 1 липня 2003 р. погашення заборгованості з відшкодування податку на додану вартість, яка виникла на 1 січня 2003 р. перед підприємствами УТОГу і УТОСу, за умови проведення цими підприємствами розрахунків з постачальниками.

5. Мінфіну, Мінпраці передбачати починаючи з 2004 року під час складання проекту Державного бюджету України на відповідний рік видатки УТОГу і УТОСу для підтримки їх неприбуткових організацій.

6. Мінфіну, Мінекономіки щороку, починаючи з 2003, під час підготовки проектів Державного бюджету України та Державної програми економічного і соціального розвитку України передбачати Мінпраці кошти на придбання житла для інвалідів по слуху і зору, а також на завершення будівництва навчально-виробничого підприємства УТОГу в м. Кіровограді та реконструкцію навчально-відновного центру УТОГу в м. Києві, спеціалізованого санаторію для інвалідів по зору імені Наговіцина у м. Євпаторії, спеціалізованого будинку відпочинку УТОСу в м. Боярці та технічного переоснащення Керченського "Крим-Пак" навчально-виробничого підприємства УТОСу, виходячи з реальних можливостей бюджету.

7. Держкомзему, Мінпраці та Мін'юсту підготувати пропозиції щодо внесення змін до законодавчих актів у частині звільнення від сплати земельного податку підприємств, організацій і закладів УТОГу і УТОСу.

8. Фонду соціального захисту інвалідів на період дії довгострокових програм УТОГу і УТОСу щороку, починаючи з 2003, передбачати надання фінансової допомоги для технічного переоснащення їх підприємств у межах бюджетних призначень на фінансування заходів щодо соціальної, трудової, фізкультурно-спортивної та професійної реабілітації інвалідів.

Прем'єр-міністр України

В. ЯНУКОВИЧ