Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лист ДФС від 29.09.2016 № 21112/6/99-99-15-03-02-15

опубліковано 06 жовтня 2016 о 16:32

Про розгляд звернення

 Державна фіскальна служба України розглянула звернення платника податку щодо порядку визначення автостанцією-платником ПДВ бази оподаткування ПДВ при здійсненні операції з постачання (продажу) квитків на перевезення багажу та, керуючись статтею 52 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), повідомляє.

У автостанції-платника ПДВ базою оподаткування ПДВ у разі постачання нею відповідно до Закону України від 05 квітня 2001 року № 2344-III "Про автомобільний транспорт" квитків на проїзд в автобусах та на перевезення багажу є винагорода, що включає автостанційний збір. При цьому до бази оподаткування ПДВ автостанції-платника ПДВ не включається вартість перевезення, що перераховується автостанцією-платником ПДВ перевізнику, та сума витрат на страхування пасажирів, яка перераховується страховій компанії (пункт 189.13 статті 189 ПКУ).

Отже, базою оподаткування ПДВ у автостанції – платника ПДВ, яка здійснює продаж квитків на проїзд в автобусах та на перевезення багажу, є сума, що складається з автостанційного збору та плати за послуги з попереднього продажу квитків (за наявності такої).

При цьому у разі якщо автостанції-платнику ПДВ, при здійсненні нею постачання (продажу) квитків на проїзд в автобусах та на перевезення багажу, сплачується лише автостанційний збір, то база оподаткування ПДВ буде визначатися виключно із суми автостанційного збору.


В.о. заступника Голови

М.В. Продан