Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Міжнародне співробітництво: ДПС взяла участь у зустрічі Генеральних директорів податкових та митних адміністрацій країн Балтії

, опубліковано 03 червня 2024 о 08:30

Обміну досвідом та кращими практиками в сфері податкового та митного адміністрування була присвячена зустріч Генеральних директорів податкових та митних адміністрацій країн Балтії, участь у роботі якої взяла делегація ДПС на запрошення Державної податкової інспекції при Міністерстві фінансів Литовської Республіки.

Під час заходів розглядалися найважливіші події у податковій та митній сферах, особливості податкового та митного законодавств, а також інтеграційні практики країн Балтії, організаційні структури та новації у сфері стратегічного управління, показники діяльності податкових та митних адміністрацій.

За словами очільниці ДПС Тетяни Кірієнко, успішний досвід країн Балтії та кращі практики з впровадження новаційних проєктів у сфері податкового адміністрування особливо важливі для ДПС з огляду на євроінтеграційні процеси та роботу Служби над виконанням відповідно до компетенції  необхідних вимог  задля набуття нашою державою членства Європейського Союзу.

Під час зустрічі Тетяна Кірієнко розповіла про реалізацію Державною податковою службою України заходів, передбачених розділом Податкове адміністрування Національної стратегії доходів України до 2030 року, схваленої Урядом України у грудні 2023 року.

«Національна стратегія доходів України  – це дорожня карта реформування, необхідна для забезпечення потенціалу задоволення фіскальних потреб у середньостроковій перспективі. Її успішна реалізація забезпечить збільшення доходів бюджету на стійкій основі, закриття можливостей для ухилення від оподаткування, а також підвищення рівня дотримання законодавства та боротьби з тіньовою економікою», – зазначила Тетяна Кірієнко.