Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники ДПС взяли участь у 28-ій Генеральній Асамблеї ІОТА

, опубліковано 19 червня 2024 о 16:50

Участь у 28-ій Генеральній Асамблеї ІОТА в онлайн-режимі взяла в. о. Голови ДПС Тетяна Кірієнко. Темою цьогорічного засідання стало «Застосування науки про дані для підвищення потенціалу та покращення можливостей податкових адміністрацій», що є надзвичайно актуально для ДПС, адже дозволить отримати інформацію щодо найкращих міжнародних  практик для  розбудови можливостей ДПС у контексті сучасних цифрових адміністрацій.

Адміністративна  сесія була присвячена  статутним питанням,  звіту про діяльність ІОТА, презентації  робочої програми ІОТА 2025, а також призначенню Президентства на 2024/2025.

Під час технічної сесії Генеральної Асамблеї учасники розглянули ключові теми практичного застосування методів науки  про дані в податкових адміністраціях. Зокрема, було презентовано  використання штучного інтелекту для покращення роботи з клієнтами та внутрішніх процедур, стратегію збору та інтеграції даних, візуалізацію даних та звітність, а також розширення аналітики та прогнозованого моделювання в податковому адмініструванні.