Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шановні члени Громадської ради та інші представники громадянського суспільства!

опубліковано 11 травня 2016 о 10:06

З метою реалізації Указу Президента України від 26 лютого 2016 року № 68/2016 „Про сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні” (http://www.president.gov.ua/documents/682016-19805) пропонуємо долучитися до розробки механізмів надання фінансової підтримки громадським ініціативам, спрямованим на реалізацію Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016 – 2020 роки.

Звертаємо увагу, що розробка зазначених механізмів сприятиме виробленню єдиних критеріїв щодо надання фінансової підтримки за рахунок бюджетних коштів для виконання програм (реалізації проектів, заходів), розроблених організаціями громадянського суспільства.

При підготовці зазначених пропозицій просимо врахувати, що у європейських країнах існує два основних механізми фінансування громадських організацій державою. Один з них – надання прямої підтримки з бюджету (субсидії, гранти, державний конкурс закупок), нормативна підтримка (оплата послуг третьою стороною – ваучери). Інший механізм – непряма фінансова підтримка (податкові чи інші пільги: податкові пільги донорів, благодійників; звільнення від податку на доходи бенефіціарів; безкоштовне використання приміщень; звільнення від сплати комунальних платежів тощо).

Пропозиції просимо надати до 16 травня 2016 року на електронну адресу: gr.dfsu@ukr.net