Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Розʼяснення окремих норм податкового законодавства на період дії воєнного стану – спільний вебінар ДПС та АППУ

, опубліковано 12 червня 2024 о 14:15

Про окремі норми податкового законодавства, які діють на період дії воєнного стану, говорили сьогодні учасники спільного онлайн-вебінару ДПС та Асоціації платників податків України.

Представники ДПС поінформували про особливості проведення податкових перевірок, зокрема, проаналізували найпоширеніші види порушень, які податківці виявляють під час перевірок, після зняття мораторію на їх проведення, підстави проведення позапланових перевірок.

Крім того, було розʼяснено питання подання повідомлення про обʼєкти оподаткування і обʼєкти, повʼязані з оподаткуванням, зокрема, хто та у яких випадках не повинен подавати форму № 20-ОПП, відповідальність за її неподання, особливості заповнення розділу 3 цього повідомлення.

Також мова йшла про подання Форми № 4 ДФ до Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску.

Розглянули учасники і питання судової практики в податкових правовідносинах, скорочення термінів проведення перевірок з питань правомірності декларування сум ПДВ до бюджетного відшкодування, починаючи з 01.07.2024 тощо.

Під час заходу представники ДПС надали відповіді на практичні питання учасників та рекомендації щодо вирішення окремих ситуацій.

Нагадуємо, що для оперативної комунікації з бізнесом в органах ДПС діють комунікаційні податкові платформи. Отримати розʼяснення також можна за телефонами «гарячих ліній» та у Контакт-центрі ДПС.

Крім того, на вебпорталі ДПС функціонує розділ «Онлайн-навчання», в якому зібрано корисну для платників інформацію щодо оподаткування. Розділ розміщено за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya.