Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лист ДФС від 13.10.2015 №21628/6/99-99-15-03-01-15

опубліковано 22 жовтня 2015 о 15:50

Про розгляд звернення

 

Державна фіскальна служба України розглянула звернення щодо застосування спрощеної системи оподаткування та повідомляє.

Згідно з пунктом 1.2 глави 1 Постанови Національного банку України від 15.12.2004 № 637 „Про затвердження Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні” небанківською фінансовою установою є юридична особа, яка відповідно до Закону України „Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг” надає одну чи кілька фінансових послуг та внесена до Державного реєстру фінансових установ в установленому законодавством України порядку.

До небанківських фінансових установ належать кредитні спілки, ломбарди, лізингові компанії, довірчі товариства, страхові компанії, установи накопичувального пенсійного забезпечення, інвестиційні фонди і компанії та інші юридичні особи, виключним видом діяльності яких є надання фінансових послуг.

Главою 1 розділу XIV Податкового кодексу України (далі – ПКУ) встановлено правові засади застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, а також справляння єдиного податку.

Види діяльності, які не дозволяють юридичним особам перебувати на спрощеній системі оподаткування, наведено у пункті 291.5 статті 291 ПКУ.

Податковим законодавством не встановлено обмежень для юридичних осіб - платників єдиного податку щодо укладання договору з небанківською установою про надання послуг з переказу коштів від фізичних осіб.