Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лист ДФС від 10.05.2016 № 10307/6/99-99-12-02-03-15

опубліковано 17 травня 2016 о 20:42

Державна фіскальна служба України на запит Товариства щодо сплати земельного податку суб’єктом господарювання, який провадить діяльність на території АТО, повідомляє.

Товариство, посилаючись на норми ст. 6 Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції», зацікавлене у з’ясуванні наявності у нього права на звільнення від сплати за користування земельними ділянками державної та комунальної власності.

Перелік місцевих податків (ст. 10 Податкового кодексу України (далі – Кодекс)) передбачає справляння податку на майно, до складу якого включено й плату за землю, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності (пп. 14.1.147 п. 14.1 ст. 14 Кодексу).

Загальні елементи податків, у тому числі й можливість надання податкових пільг визначено у ст. 7 Кодексу. Водночас, будь-які питання щодо оподаткування регулюються Кодексом і не можуть встановлюватися або змінюватися іншими законами України, крім законів, що містять виключно положення щодо внесення змін до Кодексу та/або положення, які встановлюють відповідальність за порушення норм податкового законодавства (п. 7.3 ст. 7 Кодексу).