Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лист ДФС від 17.05.2016 № 10736/6/99-99-12-02-03-15

опубліковано 24 травня 2016 о 20:48

Державна фіскальна служба України на лист Товариства щодо сплати платником єдиного податку третьої групи (далі – платник єдиного податку) земельного податку повідомляє.

Товариство поінформувало, що є платником єдиного податку єдиного податку, має у власності частину нежитлового приміщення (далі – приміщення), а також провадить господарську діяльність, пов’язану із наданням в оренду власного чи орендованого нерухомого майна (група 68.20 КВЕД ДК 009:2010).

Разом з тим, Товариство не повідомило про зміст правовстановлюючих документів щодо земельної ділянки на якій розташоване приміщення.

Право на звільнення від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з податку на майно, в частині земельного податку, крім земельного податку за земельні ділянки, що не використовуються платниками єдиного податку єдиного податку для провадження господарської діяльності, надано платникам єдиного податку (п.п. 4 п. 297.1 ст. 297 Податкового кодексу України (далі – Кодекс).

Водночас, користування земельною ділянкою може виникати й на умовах оренди (п. 5 ст. 120 Земельного кодексу України). При цьому, звільнення від сплати орендної плати за земельні ділянки, в тому числі платників єдиного податку Кодексом не передбачено.