Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лист ДФС від 08.06.2016 № 12649/6/99-99-12-02-03-15

опубліковано 15 червня 2016 о 21:11

Державна фіскальна служба України на запит Товариства щодо здійснення зовнішньоекономічної  діяльності платником єдиного податку – юридичної особи у разі надання в оренду нежитлового приміщення або його частини повідомляє.

Товариство поінформувало, що є платником єдиного податку третьої групи та запитує про право здійснення одноразової операції з зовнішньоекономічної діяльності (надання інформаційних послуг нерезиденту України щодо  супроводу у ЗМІ художньої виставки картин на території України).

Податковим кодексом України (далі – Кодекс) не передбачено обмежень перебування на спрощеній системі оподаткування платників єдиного податку третьої групи, які займаються зовнішньоекономічною діяльністю.

Разом з цим зазначаємо, що діяльність з продажу предметів мистецтва та антикваріату, діяльність з організації торгів (аукціонів) виробами мистецтва, предметами колекціонування або антикваріату не дозволяє суб’єктам господарювання перебувати на спрощеній системі оподаткування (частина дев’ята п.п. 291.5.1 п.291.5 ст.291 Кодексу).