Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лист ДФС від 06.10.2016 №21689/6/99-99-15-02-02-15

опубліковано 13 жовтня 2016 о 14:48

Державна фіскальна служба України розглянула лист щодо визнання осіб пов’язаними та, керуючись ст. 52 Податкового кодексу України (далі – Кодекс), повідомляє.

Пов'язаність осіб визначається відповідно до п.п. 14.1.159 п. 14.1 ст. 14 Кодексу.

Пов'язаними особами визнаються юридичні та/або фізичні особи, відносини між якими можуть впливати на умови або економічні результати їх діяльності чи діяльності осіб, яких вони представляють, з урахуванням таких критеріїв зокрема, для юридичних осіб одна і та сама юридична або фізична особа безпосередньо та/або опосередковано володіє корпоративними правами у кожній такій юридичній особі у розмірі 20 і більше відсотків.

Таким чином, якщо фізична особа володіє корпоративними правами в одній юридичній особі у розмірі 90 відсотків статутного капіталу, а в іншій юридичній особі у розмірі 100 відсотків статутного капіталу, то ці юридичні особи між собою вважаються пов’язаними.

Статтею 1 Кодексу встановлена сфера його дії, до якої належить регулювання відносини, що виникають у сфері справляння податків і зборів, зокрема, визначення вичерпного переліку податків та зборів, що справляються в Україні, та порядку їх адміністрування, платників податків та зборів, їх права та обов'язки, компетенцію контролюючих органів, повноваження і обов'язки їх посадових осіб під час здійснення податкового контролю, а також відповідальність за порушення податкового законодавства. Цим Кодексом визначаються функції та правові основи діяльності контролюючих органів.

Кодекс не регулює питання встановлення цін для реалізації товарів (робіт, послуг).