Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лист ДФС від 14.11.2016 № 24492/6/99-99-15-03-02-15

опубліковано 06 грудня 2016 о 13:45

Про розгляд звернень

 

         Державна фіскальна служба України розглянула звернення платника податку щодо оподаткування ПДВ операцій з постачання до установ пенітенціарної служби суб’єктами господарювання продуктів харчування, що використовуються цими установами для приготування їжі особам, які в них утримуються, та, керуючись ст. 52 Податкового кодексу України (далі – Кодекс), повідомляє.

            Відповідно до  п.п. „ґ” п.п. 197.1.7 п. 197.1 ст. 197 Кодексу  звільняються від оподаткування ПДВ операції з постачання послуг з харчування, забезпечення майном, комунально-побутовими та іншими послугами, що надаються особам, які утримуються в установах пенітенціарної системи, а саме:

         харчування, у тому числі приготування їжі;

         забезпечення одягом, білизною, взуттям та постільними речами;

         користування кімнатами тривалих побачень;

         послуги поштового та телефонно-телеграфного зв'язку;

         постачання продуктів харчування і предметів першої необхідності;

         ремонт взуття та одягу;

         додаткове медичне обслуговування;

         банно-пральні послуги;

         прокат кіно- та відеофільмів, культурно-освітні заходи.

         Згідно із п. 7 постанови Кабінету Міністрів України від 02 липня 2014 року № 225 „Про затвердження Положення про Державну пенітенціарну службу України” Державна пенітенціарна служба України (далі – ДПтС) здійснює покладені повноваження безпосередньо та через територіальні органи управління, органи і установи (далі – установи ДПтС).

Враховуючи наведене, режим звільнення від оподаткування ПДВ операцій, перерахованих у п.п. „ґ” п.п. 197.1.7 п. 197.1 ст. 197 Кодексу, у тому числі операцій з постачання продуктів харчування та послуг з харчування, застосовується у випадку, якщо такі товари/послуги постачаються/надаються безпосередньо особам, які утримуються в установах ДПтС. Оподаткування ПДВ операцій з постачання платниками ПДВ установам ДПтС продуктів харчування, що використовуються для приготування їжі особам, які в цих установах утримуються, здійснюється у загальновстановленому порядку за ставкою 20 відсотків.

 

В.о. заступника Голови

М.В. Продан