Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект наказу Міністерства фінансів України „Про затвердження форм документів щодо контролю за обігом спирту”

опубліковано 04 червня 2015 о 16:53

Повідомлення про оприлюднення

проекту наказу Міністерства фінансів України „Про затвердження форм документів щодо контролю за обігом спирту”

 

На веб-порталі ДФС (www.sfs.gov.ua)  у підрозділі «Проекти регуляторних актів» розділу «Регуляторна політика» розміщено проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження форм документів щодо контролю за обігом спирту» (далі–проект наказу) та аналіз впливу цього регуляторного акта.

Відповідно до Положення про Державну фіскальну службу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 травня 2014 року № 236, одним із основних завдань ДФС є реалізація державної політики у сфері контролю за виробництвом та обігом спирту.

Порядок визначення виробників і покупців спирту та здійснення контролю за його обігом, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 29 серпня 2002 року № 1266 (далі – Порядок), поширюється на суб’єктів підприємницької діяльності, постачальників, у тому числі виробників спирту етилового, і тих, що провадять його закупівлю, незалежно від форми власності.

Пунктом 24 Порядку встановлено процедуру отримання в органі державної податкової служби за місцем реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності довідки про обсяг і мету використання спирту на підставі оригіналу договору на поставку спирту, розрахунку потреби у спирті згідно з обсягом виробництва продукції та нормами витрат спирту за формою, що затверджується ДПС, копії довідки про внесення місця зберігання спирту до Єдиного державного реєстру місць зберігання, а також копії ліцензії на виробництво продукції, яка підлягає ліцензуванню, або копії статуту підприємства, яке випускає неліцензійну продукцію.

На сьогодні форми контролю за обігом спирту затверджено наказом Державної податкової адміністрації України від 29.10.2002 № 515, який не зареєстровано у Міністерстві юстиції України і, відповідно, він підлягає скасуванню.

Для правового врегулювання здійснення належної організації контролю за цільовим використанням спирту етилового та відносин, що виникають під час здійснення органами державної фіскальної служби контролю за виробництвом, обігом та цільовим використанням спирту, розроблено відповідний нормативно-правовий акт Міністерства фінансів України.

Регуляторний акт забезпечить виконання вимог законодавства щодо Порядку визначення виробників і покупців спирту та здійснення контролю за його обігом.

Дія регуляторного акта поширюватиметься на всіх суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері виробництва та обігу спирту.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу приймаються від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань протягом двох тижнів на адресу розробника поштову–04655, Львівська площа, буд. 8, Державна фіскальна служба України, Департамент контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів, та електронну–dep.sat21@gmailom, а також на адресу Державної регуляторної служби України–01011, м.Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.