Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 28 листопада 2012 року № 1231»

опубліковано 05 червня 2015 о 16:04

Повідомлення про оприлюднення

проекту наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 28 листопада 2012 року № 1231»

На веб-порталі ДФС (www.sfs.gov.ua) у підрозділі «Проекти регуляторних актів» розділу «Регуляторна політика» розміщено проект наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 28 листопада 2012 року № 1231» (далі – проект наказу) та аналіз впливу цього регуляторного акта.

Проект наказу розроблено з метою реалізації норм Закону України від 12.08.2014 № 1638-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо посилення контролю за обігом підакцизних товарів та уточнення окремих податкових норм» (далі ‑ Закон).

Зазначеним Законом змінено редакцію частини третьої статті 14 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», відповідно до якої виробники коньяку мають право без ліцензії на оптову його торгівлю реалізовувати як основний продукт – спирт коньячний, так і відходи виробництва – дистиляти у вигляді його головної і хвостової фракції.

До прийняття зазначених законодавчих змін суб’єкти господарювання мали право реалізовувати без оптової ліцензій лише спирт коньячний.

Постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року № 253 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 2 березня 2010 р. № 230» ці зміни також внесені і до Порядку ведення реєстру суб’єктів господарювання, які здійснюють оптову торгівлю спиртом коньячним на підставі ліцензії на виробництво коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологією.

Дія наказу поширюватиметься на суб’єктів господарювання, які здійснюють оптову торгівлю спиртом коньячним (включаючи дистиляти у вигляді головної і хвостової фракції).

Зауваження та пропозиції до проекту наказу приймаються від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань протягом двох тижнів на адресу розробника поштову – 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна фіскальна служба України, Департамент контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів, та електронну – litzenziya@sfs.gov.ua, а також на адресу Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.