Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів”

опубліковано 20 серпня 2015 о 14:25

Повідомлення про оприлюднення

проекту постанови Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів”

 

На веб-порталі ДФС (www.sfs.gov.ua) у підрозділі „Проекти регуляторних актів” розділу „Регуляторна політика” розміщено проект постанови Кабінету Міністрів України ”Про внесення змін до Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів” (далі - проект) та аналіз впливу цього регуляторного акта.

Проект розроблено з метою врегулювання питання контролю за зберіганням марок акцизного податку, які знаходяться у сховищах територіальних підрозділів фіскальної служби, а також знищення невикористаних марок акцизного податку попереднього зразка.

Зокрема, уникнення втрат державного бюджету, пов'язаних із зберіганням у сховищах марок акцизного податку, які підлягають знищенню через невідповідність нанесеної на них суми акцизного податку сумі, визначеній з урахуванням діючої ставки акцизного податку на дату розливу продукції, які не  відповідають затвердженим зразкам марок акцизного податку.

Ця норма надасть змогу своєчасно знищувати марки акцизного податку, які не можуть бути використані та не накопичувати значні залишки марок акцизного податку у сховищах, що в свою чергу мінімізує витрати державного бюджету.

Введення в дію проекту постанови не потребуватиме додаткових видатків з державного бюджету.

Дія проекту постанови не поширюватиметься на суб’єктів господарювання.

Зауваження та пропозиції до проекту приймаються від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань протягом двох тижнів на адресу розробника поштову – 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна фіскальна служба України, Департамент контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів, та електронну – dep.sat21@gmail.com, а також на адресу Державної регуляторної служби України –01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.