Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств»

опубліковано 12 березня 2016 о 14:03

Повідомлення про оприлюднення

проекту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств»

 

На офіційному web-сайті Державної фіскальної служби України (www.sfs.gov.ua) у підрозділі «Проекти регуляторних актів» розділу «Діяльність» розміщено проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств» та аналіз впливу цього регуляторного акта.

Проект наказу підготовлено у зв’язку із прийняттям Верховною Радою України Закону України від 24.12.2015 № 909 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» (далі – Закон),  яким внесено зміни до Податкового кодексу України (далі – Кодекс), зокрема щодо:

вилучення норми щодо сплати щомісячних авансових внесків з податку на прибуток підприємств у розмірі 1/12 нарахованої суми податку за попередній звітний (податковий) рік;

визначення авансового внеску з податку на прибуток у розмірі 2/9 податку на прибуток, який підлягатиме сплаті до 31 грудня 2016 року;

запровадження поквартального декларування податку на прибуток;

передбачення нових різниць для коригування фінансового результату до оподаткування на період дії закону щодо фінансової реструктуризації.

Прийняття нормативного акта забезпечить приведення у відповідність до Закону Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.10.2015 № 897 (зареєстровано у Мін`юсті 11.11.2016 за № 1415/27860).

Зауваження та пропозиції до проекту цього проекту наказу від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом одного місяця на адреси розробника: поштову – 04655, МПС, Київ – 53, Львівська площа, буд. 8, Департамент методологічної роботи з питань оподаткування, електронну – tatiana.chernysh@sfs.gov.ua, а також на поштову адресу Державної регуляторної служби України –01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.