Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект наказу Міністерства фінансів України "Про затвердження Змін до форми Податкової декларації екологічного податку"

опубліковано 28 березня 2016 о 18:10

Повідомлення про оприлюднення проекту наказу

„Про затвердження Змін до форми Податкової декларації екологічного податку”

 

Державна фіскальна служба України представляє проект наказу „Про затвердження Змін до форми Податкової декларації екологічного податку” (далі – проект наказу).

Наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 № 715 затверджена форма Податкової декларації екологічного податку (далі - Декларація).

У додатку 4 до Декларації (далі – Додаток 4) визначаються податкові зобов’язання з екологічного податку за утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені).

Відповідно до формули обчислення суми екологічного податку, встановленої пунктом 249.7 статті 249 розділу VIII Податкового кодексу України (далі – Кодекс), при визначенні податкових зобов’язань з екологічного податку за накопичені у сховищах радіоактивні відходи застосовується коригуючий коефіцієнт, встановлений пунктом 247.2 статті 247 розділу VIII Кодексу.

Проте Додаток 4 не містить зазначеного коефіцієнта.

Таким чином, з метою приведення Додатка 4 у відповідність із нормами Кодексу Державна фіскальна служба України підготувала проект наказу Міністерства фінансів України "Про затвердження Змін до форми Податкової декларації екологічного податку" (далі – Наказ), яким передбачається доповнити Додаток 4 зазначеним коефіцієнтом (нові рядки у Додатку 4 – 4.2.1.2.4, 4.2.2.2.4, 4.3.1.2.4 та 4.3.2.2.4).

На виконання вимого чинного законодавства Державною фіскальною службою України підготувлено проект наказу Міністерства фінансів України „Про затвердження Змін до форми Податкової декларації екологічного податку”, яким передбачається внести зміни до чинної форми Податкової декларації екологічного податку

З метою налагодження всебічного громадського обговорення, пропонуємо зауваження і пропозиції стосовно змісту регуляторного акту надавати у письмовій та електронній формі протягом двох тижнів з дня публікації цього оголошення на адресу розробника: поштову – 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна фіскальна служба України, Департамент податків і зборів з юридичних осіб, та електронну – avitenko@sfs.gov.ua, а також на поштову адресу Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.

 

 

Директор Департаменту податків

і зборів з юридичних осіб

 

О. Лишенко