Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України»

опубліковано 20 червня 2019 о 12:27

Повідомлення про оприлюднення проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України»

 На офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України (www.sfs.gov.ua) у підрозділі «Проекти регуляторних актів» розділу «Діяльність» розміщено проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України» та аналіз впливу цього регуляторного акта.

Законопроект запроваджується з метою уникнення втрат дохідної частини державного бюджету та удосконалення правового регулювання повноважень контролюючих органів щодо здійснення контролю за повнотою нарахування та сплати частини чистого прибутку (доходу) до бюджету державними, комунальними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями, а також господарськими товариствами, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави.

Також положення законопроекту прирівнюють Розрахунок частини чистого прибутку (доходу) (далі – Розрахунок) до статусу податкової декларації; встановлюють податкові (звітні) періоди для подання Розрахунку та термін сплати платежу.

Законопроект визначає частину чистого прибутку (доходу) як складову   грошового зобов’язання платника податків та встановлює відповідальність платників за порушення правил сплати (перерахування) грошового зобов’язання з частини чистого прибутку (доходу), а також за неподання або несвоєчасне подання Розрахунку до контролюючих органів або невиконання вимог щодо внесення змін до останнього.

Положеннями законопроекту надається право контролюючим органам здійснювати контроль за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати до Державного бюджету України частини чистого прибутку (доходу), а також самостійного визначення суми грошового зобов’язання при здійсненні такого контролю та застосування штрафних (фінансових) санкцій за у разі такого визначення.

Водночас розроблено проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про управління об’єктами державної власності», який врегульовує положення Закону України від 21 вересня 2006 року № 185-V «Про управління об’єктами державної власності».  

Зауваження та пропозиції до законопроекту від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом одного місяця на адреси розробника: поштову – 04653 МПС, Київ – 53, Львівська площа, буд. 8, Департамент методологічної та нормотворчої роботи, електронну – e.kogevnikova@sfs.gov.ua, а також на поштову адресу Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.