Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про управління об’єктами державної власності»

опубліковано 20 червня 2019 о 12:29

Повідомлення про оприлюднення проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про управління обєктами державної власності»

На офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України (www.sfs.gov.ua) у підрозділі «Проекти регуляторних актів» розділу «Діяльність» розміщено проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про управління об’єктами державної власності» та аналіз впливу цього регуляторного акта.

Законопроект запроваджується з метою уникнення втрат дохідної частини державного бюджету та удосконалення правового регулювання повноважень Кабінету Міністрів України щодо визначення порядку відрахування до державного бюджету частини чистого прибутку господарськими товариствами, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, та повноважень контролюючих органів щодо здійснення контролю за повнотою нарахування та сплати частини чистого прибутку (доходу) до бюджету (зміни до статей 5 та 16 Закону України від 21 вересня 2006 року № 185-V «Про управління об’єктами державної власності» (далі – Закон № 185)).

Також законопроектом вносяться зміни до статей 11 та 111 Закону № 185, які  зобов’язують державні унітарні підприємства та їх об’єднання, а також господарські товариства, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, подавати до контролюючих органів розрахунок частини чистого прибутку (доходу) у порядку та строки, встановлені Податковим кодексом України.

Передбачається відповідальність суб’єктів господарювання за невиконання вимог податкового законодавства (зміни до статті 17 Закону № 185).

Крім того, усуваються правові колізії щодо неправильного посилання в абзаці восьмому частини п’ятої статті 11 Закону № 185 на абзац шостий цієї частини замість сьомого.

Разом з тим з метою удосконалення правового регулювання адміністрування частини чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до бюджету виникає необхідність одночасного внесення змін до положень Податкового кодексу України. У зв’язку із зазначеним ДФС розроблено проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України».

Зауваження та пропозиції до законопроекту від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом одного місяця на адреси розробника: поштову – 04653, МПС, Київ – 53, Львівська площа, буд. 8, Департамент методологічної та нормотворчої роботи, електронну – e.kogevnikova@sfs.gov.ua, а також на поштову адресу Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.