Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про базове відстеження результативності постанови Кабінету Міністрів України від 4 лютого 2015 року № 82 „Про внесення змін до Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість”

опубліковано 18 червня 2015 о 17:20

Звіт

про базове відстеження результативності

постанови Кабінету Міністрів України від 4 лютого 2015 року № 82

„Про внесення змін до Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість”

1. Вид та назва регуляторного акта

Постанова Кабінету Міністрів України від 4 лютого 2015 року № 82 „Про внесення змін до Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість” (далі – Постанова № 82).

2. Назва виконавця заходів з базового відстеження результативності регуляторного акта

Державна фіскальна служба України.

3. Цілі прийняття акта

Постанову № 82 розроблено відповідно до вимог Податкового кодексу України (далі – Кодекс), зокрема Розділу V, з урахуванням змін, внесених Законом України від 28 грудня 2014 року №71-VІІІ „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо податкової реформи” (далі – Закон № 71).

Так, Порядок електронного адміністрування податку на додану вартість, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня
2014 року № 569 (далі – Порядок № 569), розроблено на виконання вимог Кодексу з урахуванням змін, внесених Законами України від 31 липня
2014 року № 1621-VII „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України” (далі – Закон №1621) та від
07 жовтня 2014 року № 1690-VII „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення оподаткування інвестиційної діяльності” (далі – Закон № 1690).

У зв’язку із прийняттям Закону № 71 з 1 січня 2015 року скасовано окремі норми Законів № 1621 та № 1690, пов’язані із запровадженням системи електронного адміністрування податку на додану вартість, та одночасно запроваджено нові правила такого адміністрування.

Постановою № 82 забезпечено приведення Порядку № 569 у відповідність до вимог Кодексу з урахуванням змін, внесених Законом № 71.

4. Строк виконання заходів з базового відстеження результативності регуляторного акта

Заходи з базового відстеження проводилися протягом лютого 2015 року.

5. Тип відстеження

Базове відстеження.

6. Методи одержання результатів, дані та припущення, на основі яких проводилось базоване відстеження результативності регуляторного акта, та способи одержання даних

Результати базового відстеження результативності Постанови № 82 здійснювались шляхом аналізу пропозицій та зауважень з питань, врегульованих цією Постановою.

7. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Показником результативності Постанови № 82 є приведення положень Порядку № 569 до норм Кодексу, на виконання вимог якого він був розроблений.

Зазначене забезпечить правильність застосування норм Кодексу в частині адміністрування податку на додану вартість та ефективне функціонування системи електронного адміністрування податку на додану вартість.

 

 

Голова                                                                                                 Р.М. Насіров