Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про повторне відстеження результативності наказу Міністерства доходів і зборів України від 29.11.2013 № 729 «Про затвердження Формату (стандарту) електронного документа звітності суб'єктів господарювання та Опису довідників, що публікуються з Форматом (стандартом) електронного документа звітності суб’єктів господарювання»

опубліковано 23 червня 2015 о 11:10

Звіт про повторне відстеження результативності наказу Міністерства доходів і зборів  України від 29.11.2013 № 729 «Про затвердження Формату (стандарту) електронного документа звітності суб'єктів господарювання та Опису довідників, що публікуються з Форматом (стандартом) електронного документа звітності суб’єктів господарювання»

1. Вид та назва регуляторного акта, результативність якого відстежується, дата його прийняття та номер

Наказ Міністерства доходів і зборів України від 29.11.2013 № 729 «Про затвердження Формату (стандарту) електронного документа звітності суб'єктів господарювання та Опису довідників, що публікуються з Форматом (стандартом) електронного документа звітності суб’єктів господарювання», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 06.02.2014  за №243/25020 (далі − наказ).

 

2. Назва виконавця заходів з періодичного відстеження результативності регуляторного акта

Державна фіскальна служба України.

 

3. Цілі державного регулювання

Основною ціллю розробки наказу є забезпечення реалізації:

затвердження Формату (стандарту) електронного документа звітності суб'єктів господарювання та Опису довідників, що публікуються з Форматом (стандартом) електронного документа звітності суб’єктів господарювання.

Уніфікація електронної звітності, нормативно-правової бази щодо підготовки та подання електронної звітності та впровадження єдиних стандартів і уніфікованих технологій формування і подання звітності в електронній формі до центральних органів виконавчої влади.

 

4. Строк виконання заходів з періодичного відстеження результативності  регуляторного акта

Оскільки для визначення значень показників результативності регуляторного акта використовуються виключно статистичні дані, повторне відстеження здійснено станом на 01.04.2015.

 

5. Тип відстеження (базове, повторне або періодичне)

Повторне.

 

 


6. Методи одержання результатів відстеження

Визначаються загальні статистичні дані щодо кількості документів, надісланих платниками в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв'язку.

 

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для відстеження результативності регуляторного акта використовується інформація Єдиного вікна подання електронної звітності ДФС, Єдиного банку даних про платників – юридичних осіб, ДРФО та Реєстру платників податку на додану вартість.

 

8. Кількісні та якісні показники результативності акта

За січень-березень  2015 року через централізовану систему опрацьовано понад 66,08 млн. (25,1 млн.  за відповідний період 2014 року) документів, надісланих платниками в електронному вигляді.

Звітність з єдиного соціального внеску у березні 2015 року подали 174 289 суб’єктів господарювання, з них 162 892 суб’єкти господарювання (кількість працюючих більше 5 осіб) в електронному вигляді.

Станом на 01.04.2015 кількість платників, які здійснили реєстрацію податкових накладних в ЄРПН, становить 168 989 платників (95 990 за відповідний період 2014 року).

Зазначені показники слугуватимуть джерелом порівняльних даних для аналізу результативності під час проведення подальших періодичних відстежень.

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання високий. Наказ  оприлюднено на офіційному веб-сайті Державної фіскальної служби України (http://sfs.gov.ua/).

 

9. Оцінка результативності акта та ступеня досягнення визначення цілей

Прийняття наказу забезпечує впорядкування механізмів електронної взаємодії центральних органів виконавчої влади та суб’єктів подання звітності через впровадження єдиних, уніфікованих стандартів процесу подання, оброблення звітності та технологічного забезпечення.

Оцінка результативності наказу свідчить про досягнення достатнього рівня визначених цілей.

 

В.о. Голови                                                                                        М.В. Мокляк