Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про періодичне відстеження результативності регуляторного акта – наказу Державної податкової адміністрації України від 10.04.08 № 233 „Про подання електронної податкової звітності”

опубліковано 23 червня 2015 о 11:16

Звіт про періодичне відстеження результативності регуляторного акта – наказу Державної податкової адміністрації України від 10.04.08 № 233

 „Про подання електронної податкової звітності”

 1. Вид та назва регуляторного акта, результативність якого відстежується, дата його прийняття та номер

Наказ ДПА України від 10.04.08 № 233 „Про подання електронної податкової звітності”, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 16.04.08 за № 320/15011 (далі - Наказ).

2. Назва виконавця заходів з періодичного відстеження результативності регуляторного акта

Державна фіскальна служба України.

3. Цілі державного регулювання

Регуляторним актом затверджується Інструкція з підготовки і подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку (далі – Інструкція) та примірний договір про визнання електронних документів (додаток до Інструкції).

Інструкцією визначено загальні принципи організації інформаційного обміну під час подання платниками податків податкової звітності до органів державної фіскальної служби України в електронній формі із використанням електронного цифрового підпису.

Ця Інструкція поширюється на Державну фіскальну службу України та
її територіальні органи, платників податків, які за власним бажанням або
згідно із законодавством подають податкові документи в електронному вигляді.

Крім того, створення електронних реєстрів податкових накладних надає  можливість ведення відповідної автоматизованої системи, яка має забезпечити зменшення кількості виїзних перевірок, обґрунтованість вимог щодо відшкодування з Державного бюджету України сум податку на додану
вартість, автоматизований контроль за відшкодуванням ПДВ та сприятиме скороченню термінів проведення податкових перевірок щодо правомірності відшкодування заявлених сум ПДВ, зменшенню робочого часу та коштів
на проведення документальних та зустрічних перевірок.

4. Строк виконання заходів з періодичного відстеження результативності  регуляторного акта

Квітень 2015 року.

5. Тип відстеження (базове, повторне або періодичне)

Періодичне.

6. Методи одержання результатів відстеження

Аналіз загальних статистичних даних щодо кількості платників, зареєстрованих платниками податку на додану вартість, та платників, що надсилають звітність в електронному вигляді.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для відстеження результативності регуляторного акта використовується інформація Єдиного вікна подання електронної звітності ДФС та Реєстру платників податку на додану вартість.

8. Кількісні та якісні показники результативності акта

За січень-березень  2015 року через централізовану систему опрацьовано понад 66,08 млн. (25,1 млн.  за відповідний період 2014 року) документів, надісланих платниками в електронному вигляді.

Звітність з єдиного соціального внеску у березні 2015 року подали 174 289 суб’єктів господарювання, з них 162 892 суб’єкти господарювання (кількість працюючих більше 5 осіб) в електронному вигляді.

Станом на 01.04.2015 кількість платників, які здійснили реєстрацію податкових накладних в ЄРПН, становить 168 989 платників (95 990 за відповідний період 2014 року).

Зазначені показники слугуватимуть джерелом порівняльних даних для аналізу результативності під час проведення подальших періодичних відстежень.

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання високий. Наказ  оприлюднено на офіційному веб-сайті Державної фіскальної служби України (http://sfs.gov.ua/).

9. Оцінка результативності акта та ступеня досягнення визначення цілей

Прийняття наказу забезпечує впорядкування механізмів електронної взаємодії центральних органів виконавчої влади та суб’єктів подання звітності через впровадження єдиних, уніфікованих стандартів процесу подання, оброблення звітності та технологічного забезпечення.

Оцінка результативності наказу свідчить про досягнення достатнього рівня визначених цілей.

 

В.о. Голови                                                                                        М.В. Мокляк